Οι δέκα μεγαλύτεροι ηγέτες του κόσμου

Οι δέκα μεγαλύτεροι ηγέτες του κόσμου

Ποια είναι τα πρόσωπα που βρίσκονται στις δέκα πρώτες θέσεις της λίστας του Fortune με τους "50 Μεγαλύτερους Ηγέτες του Κόσμου".

Στη λίστα του Fortune με τους 50 μεγαλύτερους ηγέτες θα βρείτε πρόσωπα που ίσως δεν αναγνωρίζετε. Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος είναι γεμάτος ανθρώπους που μπορεί να μην τους έχουμε ακούσει ποτέ, αλλά οι ίδιοι προσπαθούν να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη με τρόπους που ούτε καν έχουμε φανταστεί. Και εμπνέουν και άλλους να κάνουν ακριβώς το ίδιο.

Το να προσπαθείς να βρεθείς σε μια κορυφαία θέση ηγεσίας, όπως ο Τραμπ και οι αντίπαλοί του, δεν σε κάνει αυτόματα μεγάλο ηγέτη. Ούτε και το να κατέχεις μια τέτοια θέση σε βάζει αναγκαστικά στη λίστα.

Δεν φτάνει να είσαι έξυπνος, πετυχημένος ή αξιοθαύμαστος. Αυτό που αναζητούμε είναι την ικανότητα κάποιου να εμπνέει άλλους ώστε να δράσουν ή να τον ακολουθήσουν στην επίτευξη ενός καλού σκοπού.

Ιδού οι δέκα πρώτοι ηγέτες της λίστας:

Amazon CEO Jeffrey P. Bezos at an Amazon Kindle Press Conference at the Barker Hangar on Thursday, Sept. 6, 2012, in Santa Monica, Calif.
Amazon CEO Jeffrey P. Bezos at an Amazon Kindle Press Conference at the Barker Hangar on Thursday, Sept. 6, 2012, in Santa Monica, Calif. ©GTRESONLINE

1. ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ

52 ετών

Διευθύνων σύμβουλος, Amazon

Καθώς η Amazon επεκτείνεται προς όλες τις κατευθύνσεις, ο ιδρυτής της εξελίσσεται επίσης. Στο νέο τεύχος της αμερικάνικης έκδοσης του Fortune, ο Τζεφ Μπέζος αναφέρεται στο πώς αναδεικνύεται κάποιος σε «ηγέτη ηγετών», σύμφωνα με τη φράση ενός ειδικού.

Δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ)
Δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) EUROKINISSI

2. ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ

61 ετών

Καγκελάριος, Γερμανία

Η Άνγκελα Μέρκελ κυριαρχεί στην ευρωπαϊκή πολιτική εδώ και μια δεκαετία. Είναι η μόνη ηγέτης της ηπειρωτικής Ευρώπης που ξεκίνησε να βρίσκεται στο αξίωμα πριν από το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, έχοντας κερδίσει τρεις γενικές εκλογές. Πέρυσι, έβαλε τη φιλανθρωπία και τη συμπόνια πάνω από τη Realpolitik, καλωσορίζοντας πάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες στη Γερμανία.

Οι δέκα μεγαλύτεροι ηγέτες του κόσμου

3. ΑΟΥΝΓΚ ΣΑΝ ΣΟΥ ΚΙ

70 ετών

Ηγέτης, Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία

Η Βιρμανία πρόκειται να ολοκληρώσει αυτό που κάποτε φάνταζε ασύλληπτο – τη μετάβαση στη δημοκρατία μετά από πάνω από 50 χρόνια στρατιωτικής δικτατορίας. Η Αούνγκ Σαν Σου Κι δεν θα είναι η νέα ηγέτης της χώρας, τουλάχιστον όχι επίσημα. Όμως, ήταν το δικό της πρότυπο αντίστασης που έφθειρε τον δεσποτισμό στη Βιρμανία, σε βάθος τριών δεκαετιών. Η Βιρμανία αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, αλλά η Σου Κι έχει δείξει ότι η ηγεσία της μπορεί να αποτελέσει μια δύναμη υπέρ του καλού στη χώρα της.

Δείτε και τους υπόλοιπους ηγέτες!

Πηγή: fortunegreece.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network