Οι πιο αδίστακτοι ηγέτες στην ιστορία

Οι πιο αδίστακτοι ηγέτες στην ιστορία

Τύραννοι, κατακτητές ή παρεξηγημένες προσωπικότητες; Μια λίστα που πάει πολλά χρόνια πίσω στην ιστορία

Για κάποιους ήταν ήρωες, για άλλους τύραννοι. Ο καθένας κρίθηκε από την ιστορία και τα επιτεύγματα ή εγκλήματά του. Κυβέρνησαν τους λαούς τους σε διάφορες περιόδους της ιστορίας και πέτυχαν τους σκοπούς τους πατώντας τις περισσότερες φορές επί πτωμάτων.

Ορισμένοι από τους πιο διαβόητους ηγέτες ακολουθούν στην παρακάτω λίστα, η οποία περιλαμβάνει μόνο εκείνους που σήμερα δεν βρίσκονται εν ζωή.

Οι πιο αδίστακτοι ηγέτες στην ιστορία

ΤΣΙΝ ΣΙ ΧΟΥΑΝΓΚ

Κυβέρνησε: 247-210 π.Χ.

Ο Τσιν ήταν ο Κινέζος αυτοκράτορας που ένωσε τη χώρα το 221 π.Χ. δημιουργώντας τη δυναστεία που πήρε το όνομά του. Έμεινε στην ιστορία ως ο ηγέτες που εκτελούσε τους διανοούμενους κι όσους είχαν «αιρετικές ιδέες», καίγοντας μάλιστα τα γραπτά τους. Στη θητεία του ξεκίνησε η κατασκευή του προπομπού του Σινικού Τείχους, ενώ μια από τις συνήθειες τις εποχής του ήταν ο ευνουχισμός των αιχμαλώτων του.

Οι πιο αδίστακτοι ηγέτες στην ιστορία

ΚΑΛΙΓΟΥΛΑΣ

Κυβέρνησε: 37-41 π.Χ.

Στην αρχή ήταν πολύ δημοφιλής καθώς απελευθέρωσε κρατούμενους, οι οποίοι βρίσκονταν στη φυλακή άδικα, ενώ προχώρησε και στις διαγραφές άδικων φόρων. Στην πορεία όμως κυριεύτηκε από μια σοβαρή ψυχική διαταραχή, θεωρώντας τον εαυτό του ίσο με τους Θεούς. Φυλάκισε και εκτέλεσε όσους θεωρούσε πολιτικούς του αντιπάλους, προχώρησε σε αιμομιξίες με τις αδερφές του, ήταν υπεύθυνος για μαζικούς βιασμούς και εκτελέσεις πολιτών κι έκανε το άλογο του ιερέα! Στο τέλος δολοφονήθηκε από μια ομάδα φρουρών του, οι οποίοι τον μαχαίρωσαν 30 φορές.

Οι πιο αδίστακτοι ηγέτες στην ιστορία

ΑΤΤΙΛΑΣ Ο ΟΥΝΟΣ

Κυβέρνησε: 434-453 μ.Χ.

Μετά τη δολοφονία του αδερφού του, ο Αττίλας έγινε ο ηγέτης της αυτοκρατορίας των Ούνων, με επίκεντρο τη σημερινή Ουγγαρία, και κατέληξε να μετατραπεί στον μεγαλύτερο εφιάλτη της Ρώμης. Επέκτεινε τα όρια της αυτοκρατορίας του ως τα σημερινά εδάφη σε Γερμανία, Ρωσία, Ουκρανία και τα Βαλκάνια. Εισέβαλε και στη Γαλατία χωρίς να καταφέρει να την κατακτήσει.

Δείτε και τους υπόλοιπους!

Πηγή: Fortunegreece.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network