Τα πιο περίεργα επαγγέλματα Αμερικανών προέδρων

Τα πιο περίεργα επαγγέλματα Αμερικανών προέδρων

Οι πιο απίστευτες ενασχολήσεις των προέδρων των ΗΠΑ λίγα χρόνια προτού εισέλθουν στον Λευκό Οίκο (Pics)

Μπορείτε να φανταστείτε τί θα περιέχει μέσα το βιογραφικό των Αμερικανών προέδρων; Πιθανόν να ξεκινά με ένα πτυχίο από κάποιο κορυφαίο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, καθώς και εμπειρία από μία θέση στο Κογκρέσο, ακόμη και από κάποια στρατιωτική υπηρεσία.

Όμως, οι περισσότεροι από αυτούς έχουν να προσθέσουν και κάποιο επάγγελμα, το οποίο δεν ταιριάζει απόλυτα με την επαγγελματική τους πορεία.

Παρακάτω δείτε τις ποιες ήταν οι πιο περίεργες ενασχολήσεις των προέδρων των ΗΠΑ κάποια χρόνια πριν αναλάβουν τα ηνία της χώρας:

ΤΖΟΡΤΖ ΜΠΟΥΣ

Μετά την αποφοίτησή του από το Χάρβαρντ, ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, εργάστηκε σε μια εταιρεία πετρελαίου, στην οποία μελετούσε τις πιθανές τοποθεσίες εξόρυξης πετρελαίου, σύμφωνα με το Κέντρο Μίλερ.

ΜΠΙΛ ΚΛΙΝΤΟΝ

Σε ηλικία 13 ετών, ο Μπιλ Κλίντον ξεκίνησε να εργάζεται ως παντοπώλης στο Αρκάνσας, σύμφωνα με το Convenience Store News. Έπειτα από κάποια χρόνια, το 1993 συγκεκριμένα, έγινε ο 42ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΡΟΝΑΛΝΤ ΡΗΓΚΑΝ

Σε ηλικία 14 ετών, ο Ρήγκαν εργαζόταν στο τσίρκο Ringling Brothers, ως ανειδίκευτος εργάτης και με μισθό 0,25 δολάρια την ώρα, σύμφωνα με το The Week. Ένα χρόνο αργότερα και για επτά συνεχόμενα καλοκαίρια, εργάστηκε ως ναυαγοσώστης στο Rock River έξω από Ντίξον, στο Ιλινόις. Σε ηλικία 69 ετών, το 1981, έγινε ο 40ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΤΖΙΜΙ ΚΑΡΤΕΡ

Προτού εισέλθει στη σφαίρα της πολιτικής, ο Κάρτερ διέθετε ένα αγρόκτημα με φιστίκια στη Τζόρτζια των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Careercast.

President Jimmy Carter speaking in September 1979 Photograph by Dennis Brack bb45 Dennis Brack

 

Δείτε τα επαγγέλματα των υπολοίπων προέδρων των ΗΠΑ στο Fortune Greece

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα