Τα πολυτιμότερα βιβλία του κόσμου

Τα πολυτιμότερα βιβλία του κόσμου

Πραγματικοί θησαυροί γνώσης και ιστορίας που αξίζουν μια περιουσία

Μεσαιωνικά χειρόγραφα, σπάνια εικονογραφημένα ευαγγέλια και μοναδικές τυπωμένες εκδόσεις βρίσκονται στην κορυφή των πολυτιμότερων βιβλίων του κόσμου, με βάση την τιμή πώλησής τους στη σύγχρονη εποχή

CODEX LEICESTER

Τα πολυτιμότερα βιβλία του κόσμου

 

$30,8 εκατ.

Η συλλογή επιστημονικών εργασιών που έγραψε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι γύρω στο 1500 και περιέχει παρατηρήσεις και συμπεράσματα σχετικά με τα απολιθώματα, την κίνηση του νερού, τη λάμψη του φεγγαριού κ.ά. Ονομάστηκε έτσι από τον πρώην ιδιοκτήτη της, Thomas Coke, κόμη του Leicester, που την αγόρασε το 1719. Το 1994 πουλήθηκε στον Μπιλ Γκέιτς της Microsoft,  ο οποίος την ψηφιοποίησε. Από τότε εκτίθεται τακτικά σε μουσεία και βιβλιοθήκες.

MAGNA CARTA

Τα πολυτιμότερα βιβλία του κόσμου

 

$21,3 εκατ.

Ένα από σημαντικότερα νομοθετικά έγγραφα στην ιστορία της ανθρωπότητας, τέθηκε σε σε ισχύ στην Ευρώπη το 1215 και εκδόθηκε από τότε σε αρκετά αντίγραφα, τα οποία βρίσκονται σήμερα σε μουσεία. Το μοναδικό που βρίσκεται σε χέρια ιδιώτη είναι ένα αντίγραφο του 1297 , το οποίο αγόρασε ο επιχειρηματίας David Rubenstein του Carlyle Group το 2007.

ST CUTHBERT GOSPEL

Τα πολυτιμότερα βιβλία του κόσμου

 

$14,3 εκατ.

Το παλαιότερο δερματόδετο βιβλίο στην Ευρώπη φτιάχτηκε τον 7ο. αι. και περιέχει το Ευαγγέλιο του Ιωάννη στα Λατινικά. Είχε θαφτεί μαζί με τον Άγιο Κάθμπερτ το 687 και βρέθηκε το 1.104 σε μια από τις μεταφορές της σορού. Ο τελικός του ιδιοκτήτης ήταν ένα θρησκευτικό σχολείο, από το οποίο το αγόρασε το Βρετανικό Μουσείο το 2012.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα εδώ

(Πηγή: Fortunegreece.com)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network