Αλλαγές σε μεταθέσεις και άδειες στον στρατό

ΝΑΥΠΛΙΟ - ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ 2011 Α ΕΣΣΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ κκ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΑΛΑΜΟΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΓΕΣ (EUROKINISSI // ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ)
ΝΑΥΠΛΙΟ - ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ 2011 Α ΕΣΣΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ κκ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΑΛΑΜΟΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΓΕΣ (EUROKINISSI // ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ) EUROKINISSI

Δικαίωμα μετάθεσης στον τόπο μόνιμης διαμονής θα θεμελιώνουν στρατιώτες που υπηρετούν σε "δυσμενείς" μονάδες. Από πότε θα ισχύσει το νέο σύστημα. Τι προβλέπεται για τις άδειες

Σε αλλαγές στις μεταθέσεις στο στρατό προχωρά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης αρχής γενομένης με τη 2011 Α' ΕΣΣΟ.

Στο εξής, όσοι υπηρετούν στη Μεγίστη (Καστελόριζο), στην Τήλο, στη Νίσυρο, τη Σύμη και στη Σαμοθράκη, θεμελιώνουν δικαίωμα μετάθεσης στον τόπο μόνιμης διαμονής τους με τη συμπλήρωση εξάμηνης υπηρεσίας από την ημερομηνία κατάταξης τους, από την οποία οι δύο μήνες πρέπει να είναι χρόνος υπηρέτησης σε μονάδα επιχειρησιακής εκπαίδευσης.

Η απόφαση ελήφθη "στα πλαίσια εξορθολογισμού του συστήματος τοποθετήσεων - μεταθέσεων των στρατευσίμων του Στρατού Ξηράς και με γνώμονα την αντιμετώπιση με δικαιοσύνη όσων υπηρετούν την θητεία τους σε εξαιρετικά δυσμενείς μονάδες", όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ADVERTISING

Μετά την εφαρμογή του μέτρου και την εξαγωγή συμπερασμάτων θα εξετασθεί η επέκταση αυτού και για τους υπηρετούντες σε άλλες δυσμενείς παραμεθόριες περιοχές, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Με άλλη απόφαση, θεσμοθετείται το δικαίωμα λήψης δύο ημερών τιμητικής άδειας σε όσους υπηρετούν σε μονάδες που συγκεντρώνουν πάνω από 180 μόρια δυσκολίας για κάθε πλήρες δεκαπενθήμερο υπηρεσίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άμυνα
SHARE:

24Media Network