Ελληνικό ΥΠΕΞ: Οξύμωρο να μας κατηγορεί η Τουρκία που απειλεί με Casus belli

Ελληνική φρεγάτα
Ελληνική φρεγάτα THEODORE MANOLOPOULOS / PRESIDENCY HANDOUT / SOOC

Διπλωματικές πηγές απαντούν στη νέα θρασύτατη τουρκική πρόκληση και αναφέρουν πως "απορρίπτουμε στο σύνολό τους τις αβάσιμες τουρκικές αιτιάσεις". Τι είχε ανακοινώσει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκίτς, ο οποίος έκανε λόγο για "απάντηση της Τουρκίας επί του πεδίου" για Ελλάδα και Κύπρο σχολίασαν διπλωματικές πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, "είναι τουλάχιστον οξύμωρο ότι μία χώρα, η οποία απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο εφόσον η χώρα μας εφαρμόσει τα νόμιμα δικαιώματα της, παραβιάζει σχεδόν καθημερινά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, καθώς και της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκτοξεύει απαράδεκτες προκλητικές δηλώσεις και απειλές, παράλληλα μας κατηγορεί ότι αποσταθεροποιούμε την Ανατολική Μεσόγειο.

ADVERTISING

Η χώρα μας θα συνεχίσει να δρα με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, έχοντας ως πυξίδα το σεβασμό του διεθνούς δικαίου και ιδιαίτερα του διεθνούς δικαίου της θάλασσας.

Απορρίπτουμε στο σύνολό τους τις αβάσιμες τουρκικές αιτιάσεις".

Συνεχίζοντας την κλιμάκωση της έντασης, η Τουρκία χθες, Πέμπτη (21/10), μέσω του εκπροσώπου τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκίτς, δήλωσε πως "τόσο η Ελλάδα όσο και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (σ.σ Κυπριακή Δημοκρατία) κάνουν βήματα που αυξάνουν την ένταση στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Οι προσπάθειες αποστολής ερευνητικών πλοίων στην υφαλοκρηπίδα μας στη Μεσόγειο συνεχίζονται. Απαντάμε σε αυτές τις προκλήσεις τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι και δεν επιτρέπουμε ποτέ την παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Η ελληνοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει νέα γεώτρηση τον Νοέμβριο. Εάν συμβεί αυτό εμείς ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις απαραίτητες απαντήσεις σε τέτοιες προκλήσεις προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Κύπρος, Άμυνα
SHARE:

24Media Network