Ευ. Αποστολάκης στο Νews 24/7: H καταγραφή των οπλικών συστημάτων γίνεται κάθε μέρα

Ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης
Ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης EUROKINISSI

Για το περιστατικό της κλοπής στρατιωτικού υλικού από τη ναυτική βάση της Λέρου μίλησε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας στο News 24/7. Όπως υπογράμμισε είναι “άλλο η απογραφή και άλλο η καταγραφή των στρατιωτικών υλικών”.

Την ώρα που στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού επικρατεί κόκκινος συναγερμός λόγω της κλοπής στρατιωτικού υλικού από τη ναυτική βάση της Λέρου, ο Ευάγγελος Αποστολάκης μιλά στο News 24/7 και εξ αρχής ξεκαθαρίζει ότι η “καταγραφή των αποθηκών και των υλικών τους γίνεται καθημερινά”.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, που εκτέλεσε στο ακέραιο τα καθήκοντά του από τις 14 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και τις 9 Ιουλίου 2019” επεσήμανε με νόημα: “Οι επιθεωρήσεις στις αποθήκες που φυλάσσονται οπλικά συστήματα είναι καθημερινές. 

Στην περίπτωση της Λέρου δεν ξέρω τι ακριβώς έχει γίνει. Εκείνο όμως που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι οι επιθεωρήσεις στις αποθήκες όπου φυλάσσονται οπλικά συστήματα είναι καθημερινές. Οι αποθήκες ελέγχονται κάθε μέρα όπως και το περιεχόμενό τους. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να γίνει απογραφή. Απογραφές γίνονται όταν αλλάζουν καθήκοντα οι αξιωματικοί – αποθηκάριοι”.

Ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης
Ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης EUROKINISSI

Το ότι η τελευταία απογραφή στην συγκεκριμένη αποθήκη της Λέρου, σύμφωνα με πηγές του ΥΕΘΑ, έγινε τον Δεκέμβριο του 2018, ο κ. Αποστολάκης απάντησε σχετικά: “Ναι, έγινε γιατί  τότε παραδόθηκαν στον επόμενο αξιωματικό. Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν ελέγχονται καθημερινά. Οι καταστάσεις πρέπει να είναι σύμφωνες μεταξύ τους και πάμε στην... επόμενη μέρα, ούτως ώστε αν κλαπεί κάτι ή αν προκύψει κάποιο άλλο θέμα τότε να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες”.

Για τον κ. Αποστολάκη το ότι γυρνάμε πίσω στο 2018, “δεν έχει κανένα νόημα”. Όπως αποσαφηνίζει “η αντιτρομοκρατική και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ναυτικού κάνουν την δουλειά τους για το πότε και πως έγινε η καταμέτρηση και είναι απολύτως κατανοητό.  Αλλά δεν σημαίνει ότι απαλλάσσεται από την ευθύνη του ο αξιωματικός που έχει την απογραφή να προβεί σε καθημερινούς ελέγχους”.

Και κατέληξε επαναλαμβάνοντας πως “καταμέτρηση και καταγραφή γίνεται κάθε μέρα. Δεν νοείται διαφορετικά όταν μιλάμε για στρατιωτικό υλικό”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λέρος, Ευάγγελος Αποστολάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λέρος: Νάρκες και εκρηκτικές ύλες μεταξύ των κλοπιμαίων από τη ναυτική βάση

Εξαφάνιση όπλων στη Λέρο: Τα περίεργα περιστατικά στη μονάδα και η παρουσία δυο αλλοδαπών

"Χάθηκαν" αντιαρματικά και πυρομαχικά από βάση του Π.Ν. στη Λέρο. Στις έρευνες η Αντιτρομοκρατική

Χάθηκε στρατιωτικό υλικό σε μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού

SHARE: