ΓΕΕΘΑ: “Έχουμε περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊου στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων”

ΓΕΕΘΑ: “Έχουμε περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊου στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων”
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Eurokinissi

Οι Ειδικές Δυνάμεις έχουν καταφέρει να περιορίσουν τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στο προσωπικό τους και λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα πρόληψης.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις με άμεσες ενέργειες, σύμφωνα και με την εθνική στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας, έχουν καταφέρει να περιορίσουν τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο προσωπικό τους. Παράλληλα, έχουν ληφθεί και συνεχίζουν να λαμβάνονται, ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης, όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα πρόληψης της εξάπλωσης του ιού στο προσωπικό και τις οικογένειές του, χωρίς να διακυβεύεται η ικανότητα εκπλήρωσης του έργου των Ενόπλων Δυνάμεων» , διαβεβαιώνει το ΓΕΕΘΑ με εκτενή ενημερωτική ανακοίνωση του για τις ενέργειες και δράσεις που έχουν υλοποιηθεί και αναλαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, προστίθεται στην ανακοίνωση, από την πρώτη στιγμή έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να προφυλαχθεί το προσωπικό τους από την εξάπλωση του κορονοϊού COVID-19 και να διατηρηθεί η επιχειρησιακή ικανότητα στην παρούσα κρίσιμη περίοδο. Παράλληλα, συνεισφέρουν στην υγειονομική θωράκιση της χώρας προσφέροντας εξειδικευμένο προσωπικό και κατάλληλα μέσα.

Η συνδρομή των ΕΔ στην αντιμετώπιση της ασύμμετρης απειλής της αιφνίδιας και μαζικής μετακίνησης μεταναστευτικών-προσφυγικών πληθυσμών στην ελληνοτουρκική μεθόριο έχει συμβάλλει στις προσπάθειες της πολιτείας να οριοθετήσει και να αποτρέψει την εξάπλωση της πανδημίας σε πληθυσμούς εντός της ελληνικής επικράτειας, εξουδετερώνοντας μία εν δυνάμει υγειονομική «βόμβα», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η διαρκώς μεταβαλλόμενη κατάσταση στο πεδίο της πρόληψης – αντιμετώπισης του κορονοϊού COVID-19, αξιολογείται συνεχώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες των ΕΔ σε πλήρη συντονισμό με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας» , υπενθυμίζει το ΓΕΕΘΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα