Κάρπαθος: Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικές βολές και βύθιση πλοίου

Κάρπαθος: Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικές βολές και βύθιση πλοίου

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από τη μεγάλη αεροναυτική άσκηση στα νότια της Καρπάθου. Πραγματικές βολές από αεροσκάφη και υποβρύχια κατά πλοίου "στόχου" που βυθίστηκε.

Μεγάλη και πλήρως επιτυχημένη αεροναυτική άσκηση πραγματοποιήθηκε στα νότια της Καρπάθου. Στο οπτικοακουστικό υλικό που μπορείτε να παρακολουθήσετε προβάλλονται εντυπωσιακές εικόνες και στιγμές από την άσκηση με πραγματικές βολές από αεροσκάφη και υποβρύχια, με αποκορύφωμα την υποβρύχια βολή και βύθιση πλοίου.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ και τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λυμπέρη ΠΝ, επιβιβάστηκε στη φρεγάτα “Αιγαίον” από την οποία παρακολούθησε διακλαδικές επιχειρησιακές δραστηριότητες στο πλαίσιο της τελικής φάσης επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η άσκηση αποσκοπούσε στον έλεγχο, στη δοκιμή και στη βελτιστοποίηση λειτουργιών και διαδικασιών διεξαγωγής διακλαδικών επιχειρήσεων.

Το πρωί της Τετάρτης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός ΓΕΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και ο Αρχηγός Στόλου, παρακολούθησαν από τη φρεγάτα βολές κατά πραγματικού στόχου, ενώ η τελική φάση της εκπαίδευσης διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νότια της Καρπάθου και περιλάμβανε βολές Κατευθυνόμενων Βλημάτων από Μονάδες Επιφανείας και Ελικόπτερο του ΠΝ, Αεροσκάφη της ΠΑ και Τορπίλης Μάχης από υποβρύχιο, κατά πραγματικού στόχου. Όλες οι βολές ήταν επιτυχείς και είχαν ως τελικό αποτέλεσμα τη βύθιση του στόχου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα