Λέρος: Θέμα χρόνου η εξιχνίαση της υπόθεσης – Πληροφορίες ότι ομολόγησε ο ένας δράστης

Λέρος: Θέμα χρόνου η εξιχνίαση της υπόθεσης – Πληροφορίες ότι ομολόγησε ο ένας δράστης
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας Eurokinissi

Τρεις ύποπτοι παραμένουν στο στόχαστρο του ΥΕΘΑ. Ο ένας φέρεται να ομολόγησε. Ο άλλοι δύο κρατούνται για την κλοπή βαρέος στρατιωτικού υλικού από τη ναυτική βάση της Λέρου. Πως έφτασαν οι αρχές στα ίχνη τους. Η ανακοίνωση του ΥΕΘΑ.

Αντίστροφη μέτρηση για την εξιχνίαση της κλοπής δύο αντιαρματικών, οπλοβομβίδων, χειροβομβίδων, βραδύκαυστων φιτιλιών και ναρκών κατά προσωπικού, από τη ναυτική βάση της Λέρου. Στην υπόθεση εμπλέκονται τρία άτομα, με τον έναν εξ αυτών να φέρεται πως έχει ομολογήσει την εμπλοκή του. Πρόκειται για υπαξιωματικό του ΠΝ, ο οποίος είχε υπηρετήσει παλαιότερα στην αποθήκη της ναυτικής βάσης. Οι άλλοι δύο είναι πρώην μέλη της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών. Όλα αυτά μένει λίγος χρόνος μέχρι να ανακοινωθούν και επίσημα.

Φωτό αρχείου: Το νησί της Λέρου Eurokinissi

 

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης: “Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού γνωρίζεται ότι οι έρευνες αναφορικά με την υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) από τις αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές αρχές, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία. Το οριστικό αποτέλεσμά της, αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας”.

Η υπόθεση

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη βδομάδα όταν σε καταμέτρηση του στρατιωτικού υλικού στην συγκεκριμένη αποθήκη της ναυτικής βάση στη Λέρο αποκαλύφθηκε ότι δεν μπορούσαν να βρουν το βαρέως τύπου στρατιωτικό υλικό. Αμέσως σήμανε συναγερμός με την εμπλοκή της αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ να κρίνεται μονόδρομος.

Η Ναυτική βάση στη Λέρο

 

Η ναυτική βάση σφραγίστηκε και όλο το μόνιμο και μη προσωπικό επέστρεψε στο νησί. Ήταν η στιγμή όπου το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού με ανακοίνωσή του σημείωσε: “Τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 09 Σεπτεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια γενόμενων ελέγχων, διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ).

Του περιστατικού έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές ενώ έχει διαταχθεί Προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό”.

Η εμπλοκή της Αντιτρομοκρατικής

Στις έρευνες ενεπλάκη κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχει εικόνα Σικούριου, αφού δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης ή δολιοφθοράς των συστημάτων ασφαλείας.

Απώλεια πολεμικού υλικού Eurokinissi

 

Η έρευνα ήταν ενδελεχής, λήφθηκαν αποτυπώματα και ίχνη γενετικών υλικών, ενώ κλήθηκαν και όσοι είχαν στο παρελθόν υπηρετήσει στη ναυτική βάση και ιδιαίτερα στην αποθήκη πυρομαχικών.

Άμεσα η αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ καθώς και οι αξιωματικοί του ΓΕΝ, διαπίστωσαν ότι η “δουλειά” είχε γίνει εκ των έσω.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα