Με αντι-Navtex απαντά η Ελλάδα στην νέα παράνομη τουρκική για το Oruc Reis

Με αντι-Navtex απαντά η Ελλάδα στην νέα παράνομη τουρκική για το Oruc Reis

Στην αντι-Navtex τονίζεται ότι είναι άκυρη η τουρκική Navtex, καθώς έχει εκδοθεί από μη εξουσιοδοτημένη υπηρεσία και η τουρκική δραστηριότητα είναι παράνομη λόγω του ότι αφορά σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. 

Αντι-Navtex με αφορμή την νέα παράνομη Navtex που εξέδωσε νωρίτερα η Τουρκία για το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης (27/08) ο σταθμός της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού Ηρακλείου Κρήτης.

Στην αντι-Navtex τονίζεται ότι είναι άκυρη η παράνομη τουρκική Navtex, η οποία έχει εκδοθεί από μη εξουσιοδοτημένη υπηρεσία και η τουρκική δραστηριότητα είναι παράνομη καθόσον αφορά σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. 

Η χρονική επέκταση της Navtex της Τουρκίας φτάνει μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι το τουρκικό ερευνητικό μέχρι τότε θα βρίσκεται στη θάλασσα, ίσως και μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, συνοδευόμενο από τουλάχιστον δύο πολεμικά τουρκικά πλοία.

Η Τουρκία συνεχίζει με αυτό τον τρόπο να αντιδρά στη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο για καθορισμό ΑΟΖ αλλά και την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στο Ιόνιο στα 12 μίλια.

“Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ποιος επιθυμεί την αποκλιμάκωση και ποιος όχι”, ανέφεραν νωρίτερα διπλωματικές πηγές. “Ποιος καλεί προσχηματικά σε διάλογο και ποιος τον εννοεί πραγματικά”, πρόσθεταν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα