Οι αγκαλιές Τσίπρα-Καμμένου σε εκδήλωση της Αεροπορίας

Εορταστική εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας, απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
Εορταστική εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας, απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας EUROKINISSI

Καθόλου τυπική η υποδοχή του πρωθυπουργού από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

Όσοι βρέθηκαν χθες βράδυ στην εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας εντυπωσιάστηκαν από τον θερμό εναγκαλισμό Τσίπρα-Καμμένου. Οι “αυτόπτες μάρτυρες” λένε ότι δεν ήταν καθόλου τυπική η υποδοχή του πρωθυπουργού από τον Πάνο Καμμένο στο Μέγαρο Μουσικής όπου έγινε η εκδήλωση…

Οι φωτογραφίες  επιβεβαιώνουν τις διαπιστώσεις και για ακόμη μία φορά δείχνουν ότι η σχέση των δύο έχει υποτιμηθεί. Παρά τις πολλές και μεγάλες δυσκολίες που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν στα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης. Πολλές απ΄ αυτές τις δυσκολίες είχαν να κάνουν με τα θέματα του ΥΠΕΘΑ και πολλοί είχαν σπεύσει να προβλέψουν ότι η σχέση Τσίπρα-Καμμένου θα κλονίζονταν. Δεν συνέβη αυτό κι απ΄ ότι φαίνεται ακόμη και το θέμα των Σκοπίων δεν έχει επηρεάσει στο βαθμό που όλοι πιστέψαμε την “επαφή” τους. Ακόμη κι αν αυτό το θέμα οδηγήσει σε “πολιτικό διαζύγιο”, όλα δείχνουν ότι θα ‘ναι βελούδινο.Που οφείλεται αυτό το δέσιμο; Δεν θα αναφερθούμε στα θέματα που δεν γνωρίζουμε. Σ΄ ότι έχει να κάνει με τον χώρο της Εθνικής Άμυνας όμως έχουμε κάτι να πούμε.

Το προεκλογικό σποτ του Καμμένου στις εκλογές του 2015, με τον πιτσιρικά με το σπασμένο χέρι, κατέληγε στο μήνυμα ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα κρατούσε τα “μπόσικα” στον Τσίπρα από “δεξιά”. Στον χώρο της Άμυνας η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Τσίπρας, δεν είχαν ποτέ έντονη παρουσία. Για λόγους που δεν χρειάζεται να αναλυθούν ιδιαίτερα, η Άμυνα εθεωρείτο ως “γήπεδο” της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και τα δύο αυτά κόμματα θεωρούσαν και μάλλον εξακολουθούν να θεωρούν τον χώρο των ΕΔ και τους ανθρώπους του , δεδομένους.

ADVERTISING
Εορταστική εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας, απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
Εορταστική εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας, απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας EUROKINISSI

Ο Καμμένος από τη θέση του ΥΕΘΑ “έβαλε” τον Τσίπρα στον χώρο της Εθνικής Άμυνας και του εξήγησε πολλές φορές γιατί είναι απαραίτητο να αντιμετωπίζεται με πολύ μεγάλη προσοχή και ευαισθησία. Το αποτέλεσμα είναι ότι όσο κι αν σε πολλούς φανεί παράδοξο, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στις ΕΔ σε αντίθεση με τα κόμματα εκείνα που από το 1974 μέχρι και το 2015 εναλάσσονταν στην εξουσία. Ειδικά για τη ΝΔ όσο κι αν κάποιοι εκνευριστούν ή διαφωνήσουν, το γεγονός είναι ότι από το 2012 η παρουσία της είναι είτε αρνητική , είτε ανύπαρκτη.

Η χθεσινοβραδινή ομιλία Τσίπρα στην τελετή της ΠΑ είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του με τον Καμμένο στα θέματα της Εθνικής Άμυνας. Ο Τσίπρας έμαθε και κυρίως κατάλαβε πολλά για τις ΕΔ. Δεν φάνηκε μόνο στην ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής, ούτε στην πτήση του με το F-16. Φάνηκε και την ημέρα που οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αιχμαλωτίστηκαν από τους Τούρκους. Το τι ειπώθηκε εκείνο το πρώτο βράδυ τηλεφωνικά μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου, ακόμη δεν μπορεί να γραφτεί. Το μόνο που θα γράψουμε είναι ότι εκείνο το βράδυ ο Τσίπρας έδειξε ότι έχει γίνει και λίγο militaire πολιτικός, έχοντας προφανώς καταλάβει πλέον ότι η Εθνική Άμυνα και οι ΕΔ εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με “δεξιά” ή “αριστερή” λογική, αλλά μόνο με πατριωτική.

Διαβάστε περισσότερα στο militaire.gr:

Ποια ρύθμιση της τροπολογίας για τα αναδρομικά μπορεί να οδηγήσει σε δικαστικές προσφυγές

Ο μπόμπιρας που γεννήθηκε σε Super Puma στην τελετή της ΠΑ στο Μέγαρο Μουσικής

Ποιον ποδοσφαιριστή ετοιμάζεται να μας ζητήσει η Τουρκία ως Γκιουλενιστή

Πηγή: 

Militaire

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, Καμμένος
SHARE:

24Media Network