Ώρα ευθυνών για τους δύο στρατιωτικούς – Η ΕΔΕ και το στρατοδικείο

Ώρα ευθυνών για τους δύο στρατιωτικούς – Η ΕΔΕ και το στρατοδικείο
Οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης κατά την άφιξή τους στη Θεσσαλονίκη από την Τουρκία MotionTeam

Πάρα πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο στο στρατοδικείο να οδηγηθούν, εκτός από τους Μητρετώδη και Κούκλατζη, και ανώτεροι αξιωματικοί. Τι ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.

Από στρατοδικείο θα περάσουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που είχαν συλληφθεί από τους Τούρκους στον Έβρο ενώ αυτό μπορεί να αφορά και ανωτέρους τους αξιωματικούς, όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Όπως είχε γράψει το Militaire.gr το ΓΕΣ είχε επιχειρήσει να κλείσει το θέμα της ΕΔΕ “αναίμακτα”. Το πρώτο πόρισμα που κατέθεσε στο ΓΕΕΘΑ κρίθηκε απαράδεκτο και η επιστράφηκε μαζί με ένα ερωτηματολόγιο 14 σελίδων! Τα ερωτήματα απαντήθηκαν όπως φαίνεται και είναι πάρα πολύ πιθανό στο στρατοδικείο να οδηγηθούν και ανώτεροι αξιωματικοί. Πολύ απλά γιατί η αιχμαλωσία των δύο δεν προέκυψε μόνο από λάθη των δύο στρατιωτικών.

Το θετικό , ανεξάρτητα αν θα παραπεμφθούν σε δίκη ή όχι , είναι πως από τη διαδικασία της έρευνας προέκυψαν σημαντικά στοιχεία για τις ελλείψεις και τα λάθη. Τα συμπεράσματα που προέκυψαν νομίζουμε ότι θα προκαλέσουν σύντομα ανακατατάξεις και στο ΓΕΣ.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

Το ΓΕΕΘΑ εξέδωσε ανακοίνωση για την παραπομπή στο στρατοδικείο των δύο στρατιωτικών που είχαν αιχμαλωτιστεί στον Έβρο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

“Γνωρίζεται ότι η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που αφορά στο περιστατικό μετά δύο (2) στελέχη του ΣΞ στην περιοχή του Έβρου, ευρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί. Επιπρόσθετα γνωρίζεται ότι ουδείς έχει παραπεμφθεί στο Στρατοδικείο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ MILITAIRE.GR

Πόσα αναδρομικά θα πάρει ο κάθε στρατιωτικός; Υπολογίστε μόνοι σας το ποσό
Όλο το νομοσχέδιο για τα αναδρομικά των στρατιωτικών
“Το πειρατικό του καπετάν Ταγίπ”! Φωτογραφίες του Barbaros με τη συνοδεία του στην Κύπρο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα