Oruc Reis: Με αντι-Navtex απαντά η Αθήνα στην παράνομη τουρκική

Oruc Reis: Με αντι-Navtex απαντά η Αθήνα στην παράνομη τουρκική
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, διεξήχθη συνεκπαίδευση της Φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ, με τη γερμανική Φρεγάτα FGS MECKLENBURG - VORPOMMERN, στη θαλάσσια περιοχή του κεντρικού Αιγαίου. Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας καθώς και στην προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο. Eurokinissi

Αντι-Navtex εκδόθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό με αφορμή την Navtex της Τουρκίας για έρευνες του Oruc Reis ανάμεσα σε Ρόδο Και Καστελόριζο.

Από τον σταθμό της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού στο Ηράκλειο εκδόθηκε αντι-Navtex με αφορμή τη νέα παράνομη Navtex που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας για έρευνες του Oruc Reis σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελλόριζο.

Υπενθυμίζεται οτι με τη νέα Navtex που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης, η Τουρκία παρατείνει την αποστολή του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο μέχρι τις… 27 Οκτωβρίου, μία μέρα πριν την εθνική μας εορτή.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ελληνική Navtex τονίζει ότι η τουρκική Navtex αφορά «σε μη εγκεκριμένη δραστηριότητα» και είναι «παράνομη» διότι η περιοχή που εκτείνεται «επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Στην ελληνική Navtex υπογραμμίζεται, επίσης, ότι ο σταθμός της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού στο Ηράκλειο έχει τη δικαιοδοσία για την έκδοση μηνυμάτων στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

Ακολουθεί η ελληνική Navtex:

   ZCZC HA05

   212200 UTC OCT 20 IRAKLEIO STATION NAVWARN 618/20

   KASTELORIZO SEA

   1. UNAUTHORIZED STATION HAS BROADCAST NAVTEX MESSAGE NUMBER FA17-1314/20 IN HELLENIC NAVTEX SERVICE AREA, REFERRING TO UNAUTHORIZED AND

   ILLEGAL ACTIVITY IN AN AREA THAT OVERLAPS THE

   GREEK CONTINENTAL SHELF. IRAKLEIO NAVTEX STATION HAS THE AUTHORITY TO

   BROADCAST NAVTEX MESSAGES IN THE AREA.

   2. ALL MARINERS ARE REQUESTED TO DISREGARD NAVTEX

   MESSAGE NUMBER FA17-1314/20.

   3. CANCEL THIS MESSAGE 272059 UTC OCT 20.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα