Παναγιωτόπουλος: Επίσκεψη στην 1η Στρατιά και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Παναγιωτόπουλος: Επίσκεψη στην 1η Στρατιά και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στην 1η Στρατιά στη Λάρισα ΥΕΘΑ

Επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στην 1η Στρατιά.

Την τελετή παραδόσεως – παραλαβής καθηκόντων του απερχομένου Διοικητή της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ Στρατηγού Βασίλειου Παπαδόπουλου στον νέο Διοικητή Αντιστράτηγο Πέτρο Δεμέστιχα, στο Στρατόπεδο «ΠΛΑΣΤΗΡΑ» της Λάρισας, παρακολούθησε την Πέμπτη (11/03) ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Τον Υπουργό συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης. Η τελετή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων λόγω των μέτρων για την προστασία από το στέλεχος κορωνοϊού “Covid-19”.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος μετέβη μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό. Εκεί πραγματοποιήθηκε ενδελεχής ενημέρωση για επιχειρησιακά θέματα που αφορούν στον συντονισμό της καταστάσεως στους καταυλισμούς όπου φιλοξενούνται οι σεισμόπληκτοι του Τυρνάβου και της Ελασσόνας, καθώς και τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις παρέχουν την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) για την εκτέλεση του έργου της και  διαθέτουν  προσωπικό προκειμένου να  συνδράμει στον συντονισμό, στη σίτιση, στην τοποθέτηση σκηνών και στην φύλαξη των πληγέντων περιοχών.

Περαιτέρω έχει παραχωρηθεί  σε εκτέλεση οδηγίας του πρωθυπουργού  το σχολικό κτήριο του πρώην «International School» του Συμμαχικού Στρατηγείου Τυρνάβου, προκειμένου να καλυφθεί άμεσα η ανάγκη στέγασης του 6θέσιου Δημοτικού σχολείου Δαμασίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα