“Πάτησαν” Ελλάδα τα αμερικανικά ελικόπτερα Kiowa Warrior

“Πάτησαν” Ελλάδα τα αμερικανικά ελικόπτερα Kiowa Warrior

Η εκφόρτωση των ελικοπτέρων έγινε στο λιμάνι του Βόλου παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ και κατόπιν τα πρώτα ελικόπτερα πέταξαν προς το Στεφανοβίκειο στη βάση της Αεροπορίας Στρατού.

Στο λιμάνι του Βόλου έφτασαν την Πέμπτη με το φορτηγό πλοίο “Ocean Giant” τα 70 αμερικανικά ελικόπτερα OH-58D Kiowa Warrior καθώς και ένα ελικόπτερο CH – 47 Chinook που εντάσσονται άμεσα στο στόλο της Αεροπορίας Στρατού, ανεβάζοντας κατακόρυφα τις επιχειρησιακές της δυνατότητες.

Η εκφόρτωση των ελικοπτέρων έγινε παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Καμπά, ενώ τα πρώτα ελικόπτερα που είχαν άμεση πτητική ικανότητα πέταξαν με μικτά πληρώματα χειριστών προς το Στεφανοβίκειο και την έδρα της Αεροπορίας Στρατού, από την οποία θα αξιοποιηθούν.

Η επίσημη ανακοίνωση και οι πρώτες φωτογραφίες

«Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε η εκφόρτωση Ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior και CH – 47 Chinook προερχομένων από ΗΠΑ. Κατά την διαδικασία επισκέφθηκε τον χώρο ο Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστρατήγος Γεώργιος Καμπάς, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού Υποστράτηγο Χρήστο Ηλιόπουλο.

Τα ελικόπτερα πέταξαν με μικτά πληρώματα αποτελούμενα από Έλληνες και Αμερικανούς χειριστές. Το ανωτέρω υλικό έχει κριθεί άμεσα επιχειρησιακό και αναμένεται σύντομα η πλήρης αξιοποίησή του.»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα