Προχωρά η προμήθεια των 35 ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk

Διαβάζεται σε 1'
Ελικόπτερα UH-60M Black Hawk
Ελικόπτερα UH-60M Black Hawk AP

Ενα βασικό βήμα έγινε την Παρασκευή για την αγορά των 35 ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk για τις ένοπλες δυνάμεις.

Η Ελλάδα υπέγραψε την Παρασκευή επιστολή προσφοράς και αποδοχής – το Letter of Offer & Acceptance (LOA) – επισημοποιώντας την πρόθεσή της να προμηθευτεί 35 ελικόπτερα UH-60M Black Hawk από τη Sikorsky, εταιρεία της Lockheed Martin, μέσω διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ (FMS).

Σε δηλώσεις του, ο Paul Lemmo, πρόεδρος της Sikorsky, αναφέρει σχετικά: «Η τελευταία γενιά ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk θα συμβάλει στη συνέχιση του εκσυγχρονισμού του υπουργείου ‘Αμυνας και ως αξιόπιστο μέσο θα χρησιμοποιηθεί για ζωτικής σημασίας αποστολές εθνικής και συμμαχικής ασφάλειας».

Σε ανακοίνωση της εταιρείας, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται ότι το ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων Black Hawk, εμπιστεύονται περισσότερες από 35 χώρες, συμπεριλαμβανομένου ενός αυξανόμενου αριθμού συμμαχικών χωρών του ΝΑΤΟ.

Το ελικόπτερο, συνεχίζει η ανακοίνωση, παρέχει απαράμιλλη παγκόσμια διαλειτουργικότητα, αυξάνοντας σημαντικά την αποτρεπτική ικανότητα της Ελλάδας και όλων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Εκτός από το ελικόπτερο, η προμήθεια περιλαμβάνει την εκπαίδευση προσωπικού με τον αντίστοιχο εξοπλισμό, για τη διασφάλιση της ομαλής ενσωμάτωσης των ελικοπτέρων στον Ελληνικό Στρατό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα