Το νέο υπερόπλο τανκ του Πούτιν ρίχνει βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου

Το νέο υπερόπλο τανκ του Πούτιν ρίχνει βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου

"Πονοκέφαλο" στη Δύση προκαλεί το νέο απόκτημα του ρωσικού στρατού. Και αυτό, γιατί το εκσυγχρονισμένο άρμα μάχης διαθέτει μια δυνατότητα που θα μπορούσε να ανατρέψει όλα τα δεδομένα στο πεδίο της μάχης.

Το T-80BVM, η νέα εκσυγχρονισμένη εκδοχή του ρωσικού άρματος μάχης T-80, φιλοδοξεί να αποτελέσει το νέο λαμπρό απόκτημα του στρατού του Βλάντιμιρ Πούτιν, καθώς περιέχει μία νέα δυνατότητα που θα μπορούσε να του προσφέρει ένα ασύγκριτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης: Να εξαπολύει βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Πρόκειται για τα βλήματα Svinets-1 και Svinets-2 για τα οποία δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι πλήρεις δυνατότητές τους.

Σημειώνεται ότι τα βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο από αντιαρματικά, καθώς έχουν την ιδιότητα να διαπερνούν ακόμη και την πιο χοντρή θωράκιση. Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων σπεύδουν να επισημάνουν ότι η χρήση τους δεν αντιβαίνει καμία διεθνή συνθήκη, δεδομένου ότι προκαλούν εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές ραδιενέργειας.

Δεν παραλείπουν μάλιστα να συμπληρώσουν ότι ανάλογα άρματα μάχης διαθέτει και ο στρατός των ΗΠΑ, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

Σύμφωνα με τα λίγα πράγματα που έχουν διαρρεύσει έως τώρα, το T-80BVM είναι η πιο πρόσφατη αναβάθμιση του άρματος μάχης T-80 το οποίο πρωτοεμφανίστηκε το 1976.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα