Τα ελληνικά φονικά όπλα που πάνε πολύ μακρύτερα από τους τουρκικούς Bora

Στιγμιότυπο από άσκηση των ΕΔ στο πεδίο βολής Κρήτης, Αρχείο
Στιγμιότυπο από άσκηση των ΕΔ στο πεδίο βολής Κρήτης, Αρχείο EUROKINISSI

Οι Τούρκοι χθες θυμήθηκαν ξανά και διαφήμισαν πολύ τον πύραυλο Bora - Γνωρίζουν ωστόσο ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη να περιμένει την ανάπτυξη κανενός πυραύλου για να απειλήσει σε μεγάλο βάθος εντός Τουρκίας κρίσιμους στόχους.

Η Τουρκία προσπαθεί και σε μεγάλο βαθμό το ΄χει καταφέρει, να επιβάλλει την εικόνα της “ανίκητης περιφερειακής δύναμης”, η οποία με τα όπλα που διαθέτει μπορεί πλέον να κάνει ότι θέλει την “πληγωμένη” από την οικονομική κρίση Ελλάδα.

Ίσως αυτή η πεποίθηση να ΄χει “διαβρώσει” κι ένα μέρος της ελληνικής κοινής κάτι για το οποίο μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν τα ελληνικά ΜΜΕ. Γι΄ αυτό και οι δηλώσεις του Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη εξέπληξαν αρκετούς.

ADVERTISING

Οι Τούρκοι χθες θυμήθηκαν ξανά και διαφήμισαν πολύ τον πύραυλο Bora. Εφημερίδες τους, δημοσίευσαν και χάρτες στους οποίους φαίνεται ότι μπορούν να πλήξουν την Αθήνα , από το Τσεσμέ…Όταν θα είναι έτοιμος ο Bora.

Τα ελληνικά φονικά όπλα που πάνε πολύ μακρύτερα από τους τουρκικούς Bora

Όπως γράφει το Militaire.gr οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη να περιμένει την ανάπτυξη κανενός πυραύλου για να απειλήσει σε μεγάλο βάθος εντός Τουρκίας κρίσιμους στόχους… Μπορεί να το κάνει τελείως ακίνδυνα με όπλα που ήδη διαθέτει και μπορεί να εκτοξεύσει σχεδόν από την ηπειρωτική Ελλάδα. Δεν χρειάζεται μια ευρωπαϊκή χώρα όπως η Ελλάδα να ακολουθήσει την Τουρκία και ν΄ αρχίσει να δημοσιεύει χάρτες με κόκκινα βελάκια που θα ξεκινούν από την Εύβοια και θα καταλήγουν πολύ, πολύ βαθιά στην Τουρκία. Αυτά τα κόκκινα βελάκια μπορούν να είναι και πάρα πολλά και να πλήξουν στόχους με ακρίβεια ασύλληπτη. Δεν είναι θεωρία, είναι γεγονός, γιατί αυτά τα όπλα σε αντίθεση με τον πολυδιαφημισμένο Bora , έχουν δοκιμαστεί σε πρόσφατους πολέμους, “μπαίνοντας” από προκαθορισμένα… παράθυρα επιλεγμένων στόχων. Το γνωρίζουν αυτό στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο, όπου έχουν κάνει τους υπολογισμούς τους.

Συνεπώς ας μην τρομοκρατούμαστε από τους…τρομοκράτες Τούρκους . Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι εμείς να είμαστε σοβαροί και να ρίξουμε το βάρος στην άψογη συντήρηση αυτών των όπλων που επαναλαμβάνουμε ήδη διαθέτουμε. Η δύναμή μας είναι αυτά τα όπλα κι όχι οι αναβαθμίσεις ή οι προμήθειες μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων που κάποιοι θέλουν να ξεφορτωθούν.

Καλή η επικοινωνιακή προσπάθεια τρομοκράτησής μας από τους Τούρκους λοιπόν , αλλά ας φτιάξουν κι ένα χάρτη που να δείχνει που μπορεί να φθάσει ένα όπλο με εμβέλεια 500 χιλιομέτρων αν εκτοξευτεί από το κέντρο του Αιγαίου… Θα ΄χει πολύ ενδιαφέρον να δουν τι έχουν να υπερασπιστούν, μέχρι να φτιάξουν και να στήσουν τους Bora στο Τσεσμέ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ MILITAIRE.GR

“Βρήκαμε τον μπελά μας στη Συρία”! Κριτική στον Ερντογάν για την επιμονή του να εμπλακεί στον πόλεμο

“Ψυχραιμία κι εγώ τον γιό μου στο Καστελόριζο τον έχω”, το μήνυμα Καμμένου στις “αγχωμένες μάνες”.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ είπε τα αυτονόητα για την τουρκική επιθετικότητα, δηλώνει ο ΑΝΥΕΘΑ Π.Ρήγας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
SHARE:

24Media Network