Μήνυμα στην Τουρκία: Πτήσεις F-35 σε Λήμνο, Σαμοθράκη και Έβρο

Μαχητικό F-35
Μαχητικό F-35 AP

Η Άσκηση "Ηνίοχος" θα διεξαχθεί σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας αλλά και από άλλα συμμαχικά κράτη,

Πτήσεις μαχητικών F-35 στο Αιγαίο και σε περιοχές που είναι βέβαιο ότι θα εκνευρίσουν την έτσι κι αλλιώς νευρική Τουρκία. Τα σενάρια της άσκησης "Ηνίοχος", η οποία ξεκινά τη Δευτέρα, προβλέπουν μεταξύ άλλων πτήσεις των ιταλικών F-35,στον Έβρο, τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο.

Για τη Λήμνο είναι γνωστή η τελείως παράλογη θέση της Τουρκίας περί  "αποστρατικοποιημένης νήσου". Μόνο που αυτόν τον παραλογισμό για πάρα πολλά χρόνια το ΝΑΤΟ αποδεχόταν κάνοντας το κέφι της Άγκυρας.

ADVERTISING

Σύμφωνα με το Militaire.gr δεν είναι  μόνο οι πτήσεις των ιταλικών F-35 στο Αιγαίο, αξιοσημείωτο γεγονός σε ό,τι έχε να κάνει με τον "Ηνίοχο". Στα σενάρια προβλέπεται ελληνοαμερικανική αποστολή στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, που φθάνει μέχρι το Καστελόριζο, για το οποίο πολύς λόγος γίνεται τελευταία.

Όπως αναφέρει το ΓΕΑ σε ανακοίνωσή του "αντικειμενικός σκοπός της Άσκησης είναι να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν ένα σύνθετο, πολλαπλών απειλών περιβάλλον μάχης, ώστε να μεγιστοποιήσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας. Η Άσκηση θα διεξαχθεί σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας αλλά και από άλλα συμμαχικά κράτη, καθώς και δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ MILITAIRE:

Φίμωτρο στο διαδίκτυο; Ο Νίκος Χουντής μιλά για την αμφιλεγόμενη ευρωπαϊκή οδηγία
Τι θέματα έθεσε στη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας του ΟΗΕ ο Αποστολάκης    
Οι Έλληνες της Αλεξάνδρειας- Βίντεο
Πηγή: 

Militaire.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αιγαίο, Τουρκία
SHARE:

24Media Network