Αναδίπλωση Ντινόπουλου για τις εύκολες απολύσεις και τις υποχρεώσεις της Ελλάδας στην τρόικα

Ομιλία του υπ. Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου σε ημερίδα για τις παιδικές χαρές την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ομιλία του υπ. Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου σε ημερίδα για τις παιδικές χαρές την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τα μαζεύει ο υπουργός Εσωτερικών αναφορικά με δηλώσεις του για τις απολύσεις

Αναδίπλωση από τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο για δηλώσεις του αναφορικά με τις απολύσεις και την τρόικα.

"Τα όσα δήλωσα στην εφημερίδα Real News για τα επίμαχα θέματα των απολύσεων και για την τρόικα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, επειδή ενδέχεται να παρερμηνευτούν, θέλω να διευκρινίσω ότι δεν αποτελούν, σε καμία περίπτωση, αμφισβήτηση των συμβατικών υποχρεώσεων της χώρας" τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος.

"Από την πρώτη ώρα, άλλωστε, που ανέλαβα την ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών οι μεταρρυθμίσεις, οι διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά και η τήρηση των συμφωνηθέντων αποτέλεσαν τις άμεσες προτεραιότητές μου.

Η χώρα πρέπει να παραμείνει σταθερή στους στόχους της αφού αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να πιάσουν τόπο οι μεγάλες θυσίες τις οποίες έχει υποστεί ο ελληνικός λαός» επισημαίνει ο κ. Ντινόπουλος.

Αποσπάσματα της συνέντευξης

"Τα πλάνα που έχω μέχρι στιγμής στα χέρια μου δεν προβλέπουν απολύσεις (σσ: από ΝΠΙΔ του υπουργείου Εσωτερικών)" δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος στη Real news.

Υπογραμμίζει πως πρέπει να επανεξεταστεί το πρόγραμμα της ενδοδημοτικής κινητικότητας, που έχει λήξει από τις 2 Μαΐου, ώστε να διατηρηθούν οι 2.000 θέσεις εργασίας των υπαλλήλων που δεν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Δηλώνει αντίθετος με την "εύκολη λύση των απολύσεων" και σημειώνει πως "καλό θα ήταν να μην γίνουν" οι 15.000 απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.

Δίνοντας το στίγμα του, προσθέτει: "Θα πρέπει να εξορθολογήσουμε τον τρόπο με τον οποίο εκτελούμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην τρόικα. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί το υπουργείο Εσωτερικών".

Ο κ. Ντινόπουλος αφήνει να διαφανεί ότι τάσσεται υπέρ της εξεύρεσης λύσης για τις καθαρίστριες λέγοντας πως "με τα σύμβολα δεν τα βάζεις" ενώ θεωρεί ότι πρέπει να διαχειριστεί με διαφορετικό τρόπο η κυβέρνηση θέματα όπως των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών.

Μάλιστα, προσθέτει: "δεν είπα να τους πάρουμε όλους πίσω..." ενώ συμπληρώνει: "...μου λένε ότι αυτό είναι λαϊκισμός. Από πότε είναι λαϊκισμός η κοινωνική ευαισθησία; Θα φτάσουμε στο άλλο άκρο;

Ακούγεται συνέχεια ότι πρέπει να σπάσουμε αβγά. Εντάξει, να σπάσεις αβγά. Αλλά να κάνεις και μια ομελέτα που να τρώγεται!".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network