Αντωνία Ηλία: "Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου"

ΑΝΤΩΝΙΑ ΗΛΙΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ 22/2/2005.(EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΝΤΩΝΙΑ ΗΛΙΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ 22/2/2005.(EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Διαβάστε από ποιους ισχυρίζεται ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της, η πρώην ανακρίτια Αντωνία Ηλία

 Μετά από επτά αναβολές, το τοπικό δικαστήριο της περιοχής Γουεστμίνστερ του Λονδίνου όρισε για τις 16 Ιανουαρίου τη συζήτηση επί της ουσίας, στο αίτημα των ελληνικών αρχών για την έκδοση στην Ελλάδα της φυγόδικης πρώην ανακρίτριας, Αντωνίας Ηλία. Συνελήφθη στο Λονδίνο η Αντωνία Ηλία

Η πρώην ανακρίτρια εξασφάλιζε τις αναβολές με την επαναλαμβανόμενη αντικατάσταση των συνηγόρων υπεράσπισής της και προβάλλοντας το επιχείρημα ότι δεν είχαν επαρκή χρόνο να μελετήσουν τη δικογραφία.

Στην τελευταία της όμως εμφάνιση στο τοπικό δικαστήριο, ο δικαστής έκανε κατηγορηματικά γνωστό ότι δεν πρόκειται να της δώσει άλλη αναβολή. Στην ακροαματική διαδικασία της 16ης Ιανουαρίου, η κ. Ηλία θα ισχυρισθεί, όπως είπε στην τελευταία της εμφάνιση στο τοπικό δικαστήριο, ότι αν εκδοθεί και επιστρέψει στην Ελλάδα η ζωή της θα κινδυνεύσει άμεσα. Τόνισε ότι "οργανωμένα συμφέροντα στα οποία εμπλέκονται πολιτικοί, επιχειρηματίες, και μέσα ενημέρωσης απειλούν τη ζωή της".

Η πρώην ανακρίτρια είπε, μάλιστα, στον πρόεδρο του τοπικού δικαστηρίου ότι "γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας την ενημέρωσε γι' αυτές τις απειλές, παρουσία του πρώην δικηγόρου της Ιωάννη Σταμούλη, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή".

Η Αντωνία Ηλία αναφέρθηκε στη σημερινή οικονομική κατάστασή της, λέγοντας ότι είναι "η φτωχότερη ανακρίτρια στον κόσμο, ότι ένα σπίτι που είχε το έχασε γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει το στεγαστικό της δάνειο και ότι το ίδιο συνέβη με το μοναδικό ακίνητο της μητέρας της, το οποίο έχασε λόγω αδυναμίας της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στην τράπεζα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προσπαθεί να μην έρθει στην Ελλάδα η Ηλία

Συνελήφθη στο Λονδίνο η Αντωνία Ηλία

SHARE:

24Media Network