ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΥΚΑΡΗΣ

Ο Αντώνης Συκάρης ήταν ένας εκ των κορυφαίων έλληνων αλπινιστών, με πλούσιο βιογραφικό και κατακτήσεις κορυφών. Έχασε τη ζωή του στις 12/4/2022 στην προσπάθεια κατάβασής του από την κορυφή του βουνού Νταουλαγκίρι, από έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου, σωματική και ψυχική εξάντληση.

White Out- Ένας φόρος τιμής σε όλους τους ορειβάτες που έχουν εξαφανιστεί

Ένας χορογραφικός φόρος τιμής στον κορυφαίο Έλληνα ορειβάτη Αντώνη Συκάρη

Μία ξεχωριστή παράσταση χορού θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στις 15 Ιουλίου, ένας φόρος τιμής σε όλους τους ορειβάτες που έχουν εξαφανιστεί και ιδιαίτερα στον κορυφαίο Έλληνα ορειβάτη Αντώνη Συκάρη. Ο Ιταλός χορογράφος Piergiorgio Milano μιλά στο NEWS 24/7 γι αυτήν.

Ο ορειβάτης Νίκος Παπανδρέου θάφτηκε στο χιόνι την Πρωτομαγιά του '98

Ο ορειβάτης Νίκος Παπανδρέου θάφτηκε στο χιόνι την Πρωτομαγιά του '98

Στο θριαμβευτικό ηχητικό μήνυμα που στέλνει ο Αντώνης Συκάρης πατώντας την κορφή του Νταουλαγκίρι στις 11 Απριλίου 2022, πρώτο στις αφιερώσεις του ακούγεται το όνομα του Νίκου Παπανδρέου και της οικογένειάς του. Δεν είναι άλλος από τον ατρόμητο σχοινοσύντροφο και φίλο του που χάθηκε στο ίδιο βουνό πριν 24 χρόνια.

Αντώνης Συκάρης

Σύζυγος Συκάρη: "Σίγουρα αν ήθελε να φύγει από τη ζωή, θα ήθελε να φύγει σε ένα βουνό"

Η σύζυγος του Αντώνη Συκάρη, Καλλιόπη μίλησε για τον αγαπημένο της, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 60 ετών, ενώ κατέβαινε από το βουνό Νταουλαγκίρι. "Ήταν το καλύτερο 'τέλος' που θα μπορούσε να φανταστεί για εκείνον", δήλωσε η ίδια.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Αντώνης Συκάρης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρετά τον κορυφαίο Έλληνα ορειβάτη

Μέσα από ένα μήνυμα στο Facebook, το οποίο συνοδεύεται με ένα απόσπασμα από τον Δωδεκάλογο του Γύφτου του Κωστή Παλαμά, αποχαιρέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον ορειβάτη Αντώνη Συκάρη.

Αντώνης Συκάρης: Όταν μιλούσε στο NEWS 24/7 για την μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του στα Ιμαλάια

Αντώνης Συκάρης: Όταν μιλούσε στο NEWS 24/7 για την μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του στα Ιμαλάια

Ο σπουδαίος ορειβάτης που έχασε τη ζωή του στο βουνό Νταουλαγκίρι, είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο NEWS 24/7 πριν από την ανάβαση στο "φονικό βουνό" των 8.611m.

Ο Αντώνης Συκάρης ανεβαίνει στο πιο δύσκολο και επικίνδυνο βουνό του κόσμου

Ο Αντώνης Συκάρης ανεβαίνει στο πιο δύσκολο και επικίνδυνο βουνό του κόσμου

Ο ορειβάτης Αντώνης Συκάρης μιλά στο News 24/7 για την πρώτη ελληνική χειμερινή συμμετοχή σε αποστολή στα Ιμαλάια και την ανάβαση στο "φονικό βουνό" K2 στα 8.611m, όπου κανείς δεν έχει φτάσει τέτοια εποχή.