Ξανά χωρίς φάρμακα

Ξανά χωρίς φάρμακα

Σε νέο μποϊκοτάζ στα φάρμακα προχωράνε τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, προς τον ΟΠΑΔ, εάν μέχρι το τέλος Απριλίου δεν έχουν υλοποιηθεί οι υπουργικές και οι του προέδρου του ΟΠΑΔ εξαγγελίες

Σταματάνε εκ νέου, από την πρώτη Μαΐου, τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), να πιστώνουν τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), εάν μέχρι τις 30 Απριλίου δεν έχουν υλοποιηθεί όσα υποσχέθηκαν ο υπουργός Υγείας και ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ.

Αυτό αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΦΣΑ, προσθέτοντας ότι "στην περιοχή της Δυτικής Αττικής όχι μόνο δεν έχει πληρωθεί κανένα μέλος, αλλά δεν έχουν καν ξεκινήσει οι διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση".

"Παρόλο που, πράγματι, υπάρχουν κάποια χρήματα στον ειδικό κωδικό του ΟΠΑΔ, που αφορούν τις πληρωμές των φαρμακείων, για τις συνταγές που εκτελέστηκαν το 2011 και μόνο, από τα χρήματα αυτά έχουν δοθεί ελάχιστα στους δικαιούχους που είναι τα μέλη μας. Το μέλλον των πληρωμών μας εμφανίζεται δυσοίωνο, τα χρέη του ΟΠΑΔ προς τα φαρμακεία για το 2010 παραμένουν απλήρωτα", αναφέρει η ανακοίνωση.

Σε ανάλογη προειδοποίηση προχώρησε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θεόδωρος Αμπατζόγλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, εκφράζοντας, ωστόσο, την εκτίμηση ότι έχει δρομολογηθεί από τον ΟΠΑΔ η εξόφληση των φαρμακοποιών.

Σημείωσε, όμως, ότι το πρόβλημα παραμένει με το Ταμείο των εργαζομένων στη ΔΕΗ "το οποίο έχει να πληρώσει πάνω από ένα χρόνο", αλλά και με το Ταμείο των εργαζομένων στον ΟΤΕ.

Με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα τα φαρμακεία, ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Αμπατζόγλου ανέφερε ότι "η Πολιτεία σχεδιάζει νέα επίθεση στους 12.000 φαρμακοποιούς, με νέα μείωση του συνολικού κέρδους τους, σε ποσοστό όχι μεγαλύτερο του 15%, η οποία και θα οδηγήσει το 20% των λειτουργούντων φαρμακείων στο κλείσιμο".

SHARE:

24Media Network