Ταλαιπωρία στα λιμάνια, ανοικτοί οι αιθέρες

ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΝΟ (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ)
ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΝΟ (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ) EUROKINISSI

Δεμένα θα παραμείνουν τη Τετάρτη τα πλοία στα λιμάνια, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ. Κανονικά οι πτήσεις

Η ΠΝΟ συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ, ζητά την άρση της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των ναυτικών και την απορρόφηση των ανέργων.

Επίσης, ζητά να διασφαλιστεί η αυτοτέλεια του ΝΑΤ και του Οίκου Ναύτη με ταυτόχρονη αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών τους καθώς και άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2011.

Στην απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχουν επίσης οι υπάλληλοι των λιμανιών όλης της χώρας καθώς και οι λιμενεργάτες. Οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν ταχθεί ενάντια σε κάθε ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και έχουν επαναλάβει την πρόθεσή τους να δώσουν τη μάχη μέχρι τέλος.

Από την απεργία των λιμενεργατών, αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στις εμπορευματικές μεταφορές (conteiner) καθώς και στη φόρτωση και εκφόρτωση των αποσκευών στα κρουαζιερόπλοια.

Οι επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν με πλοίο θα πρέπει ως εκ τούτου να απευθύνονται στα κατά τόπους λιμεναρχεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία, καθώς οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα προχωρήσουν σε τροποποιήσεις των προγραμματισμένων τους δρομολογίων.

Παράλληλα κανονικά θα γίνουν όλες οι πτήσεις αύριο καθώς ανέστειλε την απεργία της η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

SHARE:

24Media Network