ΑΡΜΙΝ ΛΑΣΕΤ

Ο Όλαφ Σολτς

Η Γερμανία σε διερευνητικές - Στο καναβάτσο οι Χριστιανοδημοκράτες

Αρχίζουν την ερχόμενη Δευτέρα επισήμως οι διερευνητικές επαφές Σοσιαλδημοκρατών - Πρασίνων - Φιλελευθέρων για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία, μετά τη συμφωνία τους να προχωρήσουν τη διαδικασία. Την ίδια ώρα, χάος επικρατεί στο CDU, με τον Λάσετ να προαναγγέλλει αλλαγή αρχηγού.

Αφίσα του υποψήφιου καγκελάριου των Σοσιαλδημοκρατών για τις γερμανικές εκλογές, Όλαφ Σολτς

Γερμανικές εκλογές: Το “Φανάρι” μπορεί να φέρει Αλλαγή στην Ευρώπη; 

Το θρίλερ με τις εκλογές στη Γερμανία δεν έχει ακόμη τελειώσει και δε σημαίνει κατ’ ανάγκην αλλαγή πολιτικής σε ζητήματα που καίνε την Ελλάδα. Τουλάχιστον όχι άμεσα και όχι ριζικά 

Ο Όλαφ Σολτς νικητής των εκλογών στη Γερμανία.

Εκλογές στη Γερμανία: Νικητής ο Σολτς - Κυβέρνηση "Τζαμάικα" ή "Φανάρι" τα πιθανότερα σενάρια

Οι Σοσιαλδημοκράτες νικητές των εκλογών στη Γερμανία, υψηλό το ποσοστό των Πρασίνων. Πιθανότατα σήμερα θα ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

O υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία, Όλαφ Σολτς

Εκλογές στη Γερμανία: Μικρό προβάδισμα για το SPD - Μεγάλο ερώτημα η κυβέρνηση

Οριακή επικράτηση των Σοσιαλδημοκρατών(SPD) υπό τον Όλαφ Σολτς, δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από τις εκλογές στη Γερμανία. Μεγάλες απώλειες για την Χριστιανική Ένωση

Ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία, Όλα Σολτς

LIVE Εκλογές θρίλερ στη Γερμανία: Διευρύνεται το προβάδισμα του SPD - Μεγάλη πτώση για τους Χριστιανοδημοκράτες

Έκλεισαν οι κάλπες στη Γερμανία. Ντέρμπι Χριστιανικης Ένωσης-Σοσιαλδημοκρατών για την πρωτιά δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα. Στην τρίτη θέση οι Πράσινοι. Συνεχής ενημέρωση μέσω της Live Blogging πλατφόρμας του NEWS 24/7.

Γερμανικές εκλογές

Πόσο μας αφορούν οι γερμανικές εκλογές ως Έλληνες

Γερμανικές αλλά και "ελληνικού ενδιαφέροντος" συνάμα, οι ομοσπονδιακές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου φέρνουν αλλαγές εντός των ευρωπαϊκών συνόρων αλλά και στις σχέσεις της Ευρώπης με τον υπόλοιπο κόσμο.

Εκλογές στη Γερμανία: Με το βλέμμα στην κάλπη - Το θρίλερ και το "τέλος εποχής"

Εκλογές στη Γερμανία: Με το βλέμμα στην κάλπη - Το θρίλερ και το "τέλος εποχής"

Όλος ο πλανήτης έχει στραμμένο το βλέμμα του στη Γερμανία και τις εκλογές της Κυριακής. Όσα πρέπει να ξέρετε για το περίπλοκο εκλογικό σύστημα, την καγκελαρία και την επαύριον της αποχώρησης Μέρκελ.

Η Άγγελα Μέρκελ με τον Άρμιν Λάσετ

Εκλογές στη Γερμανία: Η Μέρκελ κάλεσε τους Γερμανούς να ψηφίσουν τον Άρμιν Λάσετ για το "μέλλον" της χώρας

Τον συντηρητικό Άρμιν Λάσετ υποστήριξε η Άγγελα Μέρκελ στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση που συμμετείχε. "Ο Άρμιν Λάσετ έχει ακόμη πολλή δουλειά να κάνει ως ομοσπονδιακός καγκελάριος", είπε.

Εκλογές στη Γερμανία

Εκλογές στη Γερμανία: Η αγωνία της Μέρκελ για τον σχηματισμό κυβέρνησης...σύντομα

Στην τελική ευθεία οι εκλογές στη Γερμανία. Για ενδεχόμενο παρατεταμένων συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης, προειδοποιεί ο προσωπάρχης της Μέρκελ.

Ο Άρμιν Λάσετ

Γερμανία: Η Χριστιανική Ένωση ενισχύει το προβάδισμα της έναντι των Πρασίνων

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση οι Πράσινοι παραμένουν στη δεύτερη θέση με 22% (-2). Τα υπόλοιπα κόμματα διατηρούν τις δυνάμεις τους, με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και τους Φιλελεύθερους στο 14%, την Εναλλακτική για την Γερμανία στο 9% και την Αριστερά στο 6%.

Ο Άρμιν Λάσετ

Ο Άρμιν Λάσετ εξελέγη νέος πρόεδρος του CDU

Το συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών εξέλεξε με 52,6% πρόεδρο του κόμματος τον Άρμιν Λάσετ. Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας θεωρείται συνεχιστής της πολιτικής της Μέρκελ.