ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0: Με Σιμάνσκι και Στάνκοβιτς πήρε το ντέρμπι

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0: Με Σιμάνσκι και Στάνκοβιτς πήρε το ντέρμπι
eurokinissi

Η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με γκολ που πέτυχε ο Σιμάνσκι στο 2' της αναμέτρησης και το διατήρησε μέχρι τέλους με σωτήριες επεμβάσεις του Στάνκοβιτς και γκολ που δεν χάνεται από τους πράσινους στο 48'.

Η ΑΕΚ με ένα γκολ που βρήκε από τα αποδυτήρια του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό από τον Σιμάνσκι μόλις στο 2′ της αναμέτρησης και με τον Στάνκοβιτς να έχει σωτήριες επεμβάσεις στην εστία του πήρε το αθηναϊκό ντέρμπι, το πρώτο στη σεζόν, επικρατώντας με 1-0 και παρέμεινε στο κυνήγι του Ολυμπιακού καθώς διατηρήθηκε η διαφορά των έξι βαθμών που χωρίζει τις δύο ομάδες.

Από την άλλη το τριφύλλι έχασε την ευκαιρία να βρεθεί μόνος τρίτος και να εκμεταλλευτεί τις ήττες των ΠΑΟΚ και ΟΦΗ. Αντίθετα είδε και τον Άρη που κέρδισε να τον προσπερνάει καθώς οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες με τους Θεσσαλονικείς να είναι στην 5η θέση και τον Παναθηναϊκό στην 6η, όπως αναφέρει το SPORT24.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που ήθελαν ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της αναμέτρησης με τον Σιμάνσκι αλλά εν συνεχεία κλείστηκαν πίσω, έδωσαν την υπεροχή στον Παναθηναϊκό και είχαν ελάχιστες φάσεις στη συνέχεια του 90λεπτου και δύο γκολ με τον Τσούμπερ που ακυρώθηκαν και τα δύο σωστά με τη χρήση του var ως οφσάιντ.

Οι πράσινοι από την άλλη παρά το τέρμα που δέχτηκαν, ανέβηκαν, έφτιαξαν φάσεις, απείλησαν αρκετά την εστία του Στάνκοβιτς που ήταν εκεί όταν χρειάστηκε όπως στην τριπλή ευκαιρία στις αρχές του δεύτερου μέρους με τον Παλάσιος να βλέπει τον Στάνκοβιτς να του λέει όχι και εν συνεχεία τον Αϊτόρ να αστοχεί δις από κοντά καθώς δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι αρχικές ενδεκάδες των δύο τεχνικών

Ο Αργύρης Γιαννίκης έκανε μόλις μια αλλαγή στην αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ σε σχέση με αυτή που πέρασε με το διπλό από τα Γιάννινα πριν μια εβδομάδα. Ο Τσούμπερ ο οποίος είχε κάποιες ενοχλήσεις στη διάρκεια της εβδομάδας έμεινε στον πάγκο και ο Λιβάι Γκαρσία πήρε τη θέση του στην ενδεκάδα.

Από την άλλη ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε δύο νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την ενδεκάδα κόντρα στον Παναιτωλικό. Ο Σέρβος έριξε στο αρχικό σχήμα τον Πέρεθ αντί του Αλεξανδρόπουλο και τον Παλάσιος αντί του Βιτάλ ενώ διατήρησε στην ενδεκάδα τους Αϊτόρ και Μαουρίσιο.

Εξαιρετικό δεκάλεπτο από την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μπήκε με τον τίτλο του φαβορί στο ματς και κατάταφε να το δείξει με το καλημέρα του αγώνα καθώς μόλις στην πρώτη της επίθεση βρήκε γκολ όταν βγήκε γρήγορα στο τρανζίσιον από τα αριστέρα ο Μοχαμάντι έκανε τη σέντρα με τον Σιμάνσκι να πιάνει την κεφαλιά και να νικάει τον Μπρινιόλι για το 1-0 των γηπεδούχων.

Είχε μάλιστα ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο στο οποίο θα μπορούσε να σκοράρει και άλλα τέρματα. Οι τελικές των Γκαρσία στο 8′ και κυρίως του Βράνιες στο 9′ απείλησαν τον Παναθηναϊκό με τον Μπρινιόλι να έχει εξαιρετική αντίδραση στην πρώτη και να διώχνει σε κόρνερ ενώ στη δεύτερη η κεφαλιά του Βόσνιου έφυγε εκτός της εστίας του Παναθηναϊκού.

Την ίδια ώρα οι πράσινοι ήταν σαν να μην βρίσκονταν στο ΟΑΚΑ σε αυτό το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης και άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοση τους μετά τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών αγώνα. Χωρίς όμως να μπορούν να φτιάξουν τη σπουδαία ευκαιρία και να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Στάνκοβιτς.

Αντίθετα η ΑΕΚ ήταν αυτή που θα μπορούσε στο 38′ αν ο Αραούχο ήταν καλύτερος στην τελική ενέργεια να απειλήσει περισσότερο τον Μπρινιόλι αλλά βρήκε τη μπάλα με το πάνω μέρος του παπουτσιού με τον Ιταλό να μπλοκάρει.

Ουσιαστικά στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερο τη μπάλα στην κατοχή του αλλά χωρίς να απειλήσει ενώ η ΑΕΚ προσπαθούσε κυρίως από τα αριστερά της να φέρει προβλήματα, και το έκανε, στους πράσινους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version