Χιτ-Λέικερς 93-106: Πρωταθλητές με πάρτι

Χιτ-Λέικερς 93-106: Πρωταθλητές με πάρτι

Καταιγιστικοί οι Λέικερς, προηγήθηκαν ακόμα και με 36 πόντους και τελικά νίκησαν με 106-93 τους Χιτ στο Game 6 των τελικών, κατακτώντας με 4-2 νίκες το πρωτάθλημα. MVP των τελικών ο ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Oι Λέικερς είναι οι πρωταθλητές του ΝΒΑ για 17η φορά στην ιστορία τους. Στο Game 6 των τελικών με τους Χιτ, η ομάδα του Λ.Α δεν άφησε κανένα περιθώριο στο Μαϊάμι, πήρε τη νίκη με 106-93 και κατέκτησε το 17ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και μετά οι παίκτες πανηγύρισαν με την ψυχή τους.

Σε ένα παιχνίδι που ο Γολιάθ απλώς διέλυσε τον Δαβίδ, οι Λέικερς έκαναν επίδειξη δύναμης. Έπιασαν από τον λαιμό τους Χιτ στην δεύτερη περίοδο όταν και εκτόξευσαν την διαφορά στους 30 πόντους, έστησαν το δικό τους πάρτι και έφτασαν στην κατάκτηση ενός πανάξιου τίτλου κόντρα σε ένα Μαϊάμι που – πολύ απλά – δεν είχε πλέον τίποτα άλλο να δώσει.

MVP των τελικών αναδείχθηκε, σύμφωνα με το Sport24.gr, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, γράφοντας έτσι ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης που κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο με τρεις διαφορετικές ομάδες, έχοντας καταφέρει κάτι αντίστοιχο με τους Χιτ (2012 και 2013) και τους Καβαλίερς (το 2016).

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν ο κορυφαίος των Λέικερς και στο Game 6, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 28 πόντους, 14 ριμπάουντ και 10 ασίστ, με τον Άντονι Ντέιβις να προσθέτει 19 πόντους και 15 ριμπάουντ, τον Ραζόν Ρόντο (που έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα με Λέικερς και Σέλτικς) 19 πόντους και τον Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ 17 πόντους.

Για τους Χιτ, ο Μπαμ Αντεμπάγιο είχε 25 πόντους και 10 ριμπάουντ και οι Τζίμι Μπάτλερ και Τζα Κράουντερ από 12 πόντους.

Ο MVP

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας εντός και εκτός παρκέ και το απέδειξε για ακόμα μία φορά. Παίζοντας όσο χρειαζόταν, έδωσε το τέμπο και στις δύο πλευρές του παρκέ, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 28 πόντους, 14 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος μόνο έναν αδύναμο κρίκο σε μία εφιαλτική βραδιά για το Μαϊάμι. Οι Χιτ κυνηγούσαν εξ αρχής ένα θαύμα όταν βρέθηκαν πίσω με 1-3, μείωσαν σε 2-3, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι στο Game 6 απλώς είχαν χάσει το… μότζο τους. Έμοιαζαν εξαντλημένοι σωματικά και πνευματικά, δεν μπόρεσαν να πάρουν έμπνευση ούτε καν από την επιστροφή του Ντράγκιτς και μοιραια υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα των Λέικερς.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

Οι 13 μαζεμένοι (με 6/6 δίποντα, 1/1 βολή) του Ραζόν Ρόντο στο πρώτο ημίχρονο άνοιξαν τον δρόμο για τους Λέικερς, όπως και το εκπληκτικό 55.3% στα σουτ της ομάδας του Λ.Α στις δύο πρώτες περιόδους. Το ίδιο διάστημα το Μαϊάμι σούταρε μόλις με 32.4% και ήταν σαφές πως δεν γινοταν να γυρίσει αυτό το παιχνίδι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα