Euro 2020: Η Ελβετία πέταξε έξω τη Γαλλία στα πέναλτι

Euro 2020: Η Ελβετία πέταξε έξω τη Γαλλία στα πέναλτι
Eνα κουβάρι οι Ελβετοί πανηγυρίζουν Daniel Mihailescu/Pool Photo via AP

Η Ελβετία δεν φοβήθηκε την παγκόσμια πρωταθλήτρια και αφού ισοφάρισε σε 3-3 στο τελευταίο τέταρτο πήρε την πολυπόθητη πρόκριση στους 8 του Euro 2020 στα πέναλτι (5-4). Μοιραίος παίκτης ο Μπαμπέ.

Οι Γάλλοι είχαν μία όχι ιδιαίτερα επαγγελματική προσέγγιση στον αγώνα κατά το πρώτο ημίχρονο. Ακόμα και όταν η Ελβετία προηγήθηκε νωρίς, μόλις στο 15′ με τον Σεφέροβιτς, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές δεν ανέβασαν στροφές.

Αναγκάστηκαν να το πράξουν από το 55′ και μετά όταν ο Ροντρίγκεζ έχασε πέναλτι και μαζί τη μεγάλη ευκαιρία να δώσει προβάδισμα δύο γκολ στους Ελβερούς. Σε εκείνο το διάστημα οι Γάλλοι ήταν πράγματι καταιγιστικοί και με δύο γκολ του Μπενζεμά μέσα σε δύο λεπτά (57′ και 59′) πήραν το προβάδισμα.

Εuro 2020: Ελβετία-Γαλλία 3-3 (5-4 πεν)

Εδειξαν μάλιστα να εξασφαλίζουν τη νίκη με το υπέροχο τέρμα του Πογκμπά στο 75′, πλην όμως λογάριασαν χωρίς την Ελβετία. Αφού ο Σεφέροβιτς μείωσε σε 3-2 στο 81′ ο Γκαβράνοβιτς με εξαιρετική προσπάθεια στο 90΄σκόραρε και έστειλε το ματς στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο μοιραίος ήταν ο Μπαμπέ που έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες για τους Γάλλους. Αλλά και στη διαδικασία των πέναλτι ο σταρ της Παρί τα έκανε μούσκεμα. Αφού άπαντες και από τις δύο ομάδες ευστόχησαν, ο Μπαμπέ νικήθηκε από τον Ζόμερ ο οποίος με την απόκρουσή του έστειλε την Ελβετία στους 8.

Εuro 2020: Η απόκρουση-πρόκριση του Ζόμερ

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Βαράν, Λενγκλέ (46′ Κομάν, 111′ Τουράμ), Κιμπεμπέ, Παβάρ, Πογκμπά, Καντέ, Ραμπιό, Μπενζεμά (93′ Ζιρού), Γκριεζμάν (88′ Σισοκό), Mπαπέ

ΕΛΒΕΤΙΑ: Σόμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ (87′ Μεχμέντι), Βιντμέρ (73′ Εμπαμπού), Φρόιλερ, Τζάκα, Ζουμπέρ (79′ Φάσναχτ), Σέφεροβιτς (97′ Σερ), Σακίρι (73′ Γκαβράνοβιτς), Εμπολό (79′ Ρ. Βάργκας)

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version