Euro 2020: Στη σκιά του περιστατικού με τον Ερικσεν η Φινλανδία έκανε την έκπληξη

Euro 2020: Στη σκιά του περιστατικού με τον Ερικσεν η Φινλανδία έκανε την έκπληξη
Φάση από το παιχνίδι του Πάρκεν AP

Στο παιχνίδι που σημαδεύτηκε από το σοβαρότατο περιστατικό της κατάρρευσης του Κρίστιαν Ερικσεν, η Φινλανδία νίκησε 1-0 τη Δανία στη Κοπεγχάγη για το Euro 2020.

Η αλήθεια είναι μετά από ότι συνέβη λίγο πριν το ημίχρονο με την κατάρρευση του Κρίστιαν Ερικσεν και την ανάνηψή του (μπροστά σε εκατομμύρια μάτια που αγωνιούσαν) το ποδοσφαρικό κομμάτι πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Θα έλεγε κανείς και που συνεχίστηκε το παιχνίδι την ίδια μέρα πολύ ήταν.

Η Φινλανδία πάντως, εκμεταλλευόμενη και το σοκ των αντιπάλων της, πήρε αυτό που ήθελε. Σκόραρε στο 60′ με τον Πογιάνπαλο, γλίτωσε από σχεδόν βέβαιη παραβίαση της εστία της όταν ο Χραντέτσκι αποσώβησε το πέναλτι του Πιερ Χιέιμπεργκ στο 74′ και εν τέλει κατέκτησε μία σπουδαία νίκη κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.

Euro 2020: Το χαμένο πέναλτι της Δανίας

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Βας (76′ Στρίγκερ Λάρσεν), Κιερ (63′ Βέστεργκααρντ), Κρίστενσεν, Μάλε, Ντιλέινι (76′ Κορνέλιους), Χιέιμπιεργκ, Έρικσεν (41′ Γένσεν), Πόουλσεν, Βιντ (63′ Όλσεν), Μπρέθγουεϊτ

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χραντέτσκι, Ραϊτάλα (90′ Βάισανεν), Αραγιούρι, Ο’ Σόνεσι, Ούρονονεν, Λουντ, Καμαρά, Σπαρβ (78′ Σίλερ), Τόιβιο, Πογιάνπαλο (84′ Φορς), Πούκι (76′ Κάουκο)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα