Euro 2020: Στον τελικό η Ιταλία, απέκλεισε στα πέναλτι την Ισπανία

Euro 2020: Στον τελικό η Ιταλία, απέκλεισε στα πέναλτι την Ισπανία
2021 Frank Augstein / ASSOCIATED PRESS

Στους Ιταλούς το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Euro 2020. Συγκλονιστικό παιχνίδι (1-1 κ. δ.), που οδηγήθηκε στην παράταση και εν τέλει κρίθηκε στα πέναλτι (4-2).

Σε ένα σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο τεράστιες εθνικές ομάδες, η Ιταλία ήταν εκείνη που χαμογέλασε στο τέλος, παίρνοντας και το εισιτήριο της πρόκρισης στον μεγάλο τελικό του Euro 2020, με την επικράτησή της επί της Ισπανίας στη διαδικασία των πέναλτι.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο (1-1), με τον Φεντερίκο Κιέζα να ανοίγει το σκορ στο 60′, ωστόσο, 20 λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση από τον Μοράτα. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι, με την πρόκριση να κρίνεται στα πέναλτι.

Εκεί, οι Ιταλοί αποδείχτηκαν πιο εύστοχοι και με 4-2 από την άσπρη βούλα (ο Ζορζίνιο το νικητήριο πέναλτι, είχε προηγηθεί απόκρουση του Ντοναρούμα στο πέναλτι του Μοράτα) πανηγύρισαν έξαλλα την πρόκρισή τους.

Στον τελικό της Κυριακής (22:00) θα αντιμετωπίσουν στο “Γουέμπλεϊ” τη νικήτρια του αυριανού ημιτελικού μεταξύ Αγγλίας και Δανίας.

Φανταστική στιγμή με τον Κιελίνι πριν από τα πέναλτι

Ενδεικτική της ποδοσφαιρικής “τρέλας” που κουβαλούν οι Ιταλοί, αλλά και του πόσο χαίρονται την πορεία τους στο Euro ήταν η στιγμή πριν από τη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, ο Κιελίνι έδειχνε να διασκεδάζει ιδιαίτερα το στρίψιμο του νομίσματος από το οποίο προέκυψε η εστία στην οποία θα εκτελούσαν τα πέναλτι οι δύο ομάδες, αλλά και η σειρά των εκτελέσεων.

Ο αρχηγός των Ιταλών γελούσε, αγκαλιάζοντας τον Τζόρντι Άλμπα και επιδεικνύοντας αθλητικό πνεύμα απέναντι στον αντίπαλό του. Ανάλογες στιγμές είδαμε και μεταξύ των δύο τερματοφυλάκων, που επίσης ασπάστηκαν και αντάλλαξαν ευχές πριν πάρουν θέση κάτω από τα γκολπόστ. Όλα αυτά στην κορύφωση της αγωνίας και μίας ψυχοφθόρας διαδικασίας, σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Δείτε το φοβερό στιγμιότυπο:

Ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση, πάθος, αρκετές φάσεις, μα κυρίως εναλλαγές συναισθημάτων. Όπως στην ακόλουθη περίπτωση, με τον Ιταλό οπαδό που, αν και έκλαψε στο γκολ της ισοφάρισης του Μοράτα, εν τέλει έφυγε χαμογελαστός.

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον (74′ Τολόι), Μπαρέλα (85′ Λοκατέλι), Ζορζίνιο, Βεράτι (73′ Πεσίνα), Κιέζα (107′ Μπερναρντέσκι), Ιμόμπιλε (62′ Μπεράρντι), Ινσίνιε (85′ Μπελότι).

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Αθπιλικουέτα (85′ Γιορέντε), Γκαρθία (109′ Πάου Τόρες), Λαπόρτ, Άλμπα, Κόκε (70′ Ρόδρι), Μπουσκέτς (106′ Τιάγκο), Πέδρι, Φ. Τόρες (62′ Μοράτα), Οϊαρθάμπαλ (70′ Μορένο), Όλμο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα