Final Four 2024: Με ρόπαλα η συμπλοκή στο Βερολίνο – Κανένας Έλληνας στο νοσοκομείο

Διαβάζεται σε 3'
Final Four 2024: Με ρόπαλα η συμπλοκή στο Βερολίνο – Κανένας Έλληνας στο νοσοκομείο
sport24

Οι αιματηρές συμπλοκές ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναίκού στον σταθμό “Prenzlauer Allee” στο Βερολίνο δεν οδήγησαν τελικά σε νοσηλεία κάποιου Έλληνα οπαδού.

Από βίαια επεισόδια σημαδεύτηκε η παραμονή της τελευταίας ημέρας του Final Four της EuroLeague, όταν οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού συνεπλάκησαν με αγριότητα στον σταθμό “Prenzlauer Alle“, με την Πυροσβεστική της πόλης να κάνει λόγο για “άγρια συμπλοκή και μάχες σώμα με σώμα“.

Η άγρια συμπλοκή ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ελληνικών ομάδων έχει επισκιάσει τα πάντα και η είδηση κάνει από χθες τον γύρο του κόσμου, με το βίντεο των επεισοδίων να σοκάρει και να προκαλεί αποτροπιασμό.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για “άγρια συμπλοκή και μάχες σώμα με σώμα μεταξύ πολλών ατόμων“, χωρίς να προσδιορίζει ακριβή αριθμό και προέλευση, προσθέτοντας πως “περιέθαλψε συνολικά 123 άτομα, ένα εκ των οποίων νοσηλεύεται σε κρίσιμη για τη ζωή του κατάσταση, 2 με σοβαρά τραύματα και 9 ελαφρύτερα τραυματίες“.

Σύμφωνα με το SPORT24, δεν νοσηλεύεται κάποιος Έλληνας οπαδός σε νοσοκομείο του Βερολίνου.

Συγκεκριμένα, από όσους οπαδούς χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα και κάποια στιγμή διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, μόνο σε έναν τραυματία υπήρξε σύσταση να νοσηλευτεί. Εκείνος ωστόσο επέλεξε να φύγει, υπογράφοντας υπεύθυνη δήλωση.

Επομένως, δεν υπάρχει κανένας στο νοσοκομείο πλέον.

Ταυτόχρονα υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής οι δύο ελληνικές ομάδες δεν έχουν ενημέρωση για συμμετοχή οπαδών τους στα επεισόδια. Όπως και να έχει πάντως, οι συνέπειες αυτών των συμπλοκών έχουν ήδη φανεί, αφού ο σταθμός Prenzlauer Allee θα παραμείνει κλειστός όλη την ημέρα, όπως ενημέρωσε το SPORT24 που βρέθηκε στο σημείο.

Αργότερα ο υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει Ελληνας μεταξύ τραυματιών.

Το χρονικό

Η συμπλοκή σημειώθηκε κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό “Prenzlauer Allee”, ο οποίος βρίσκεται σε περιοχή του Ανατολικού Βερολίνου και φέρεται να ξεκίνησε από ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν οπαδοί.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, περίπου 70 άτομα συγκρούστηκαν ενώ στα επεισόδια χρησιμοποιήθηκαν ρόπαλα του μπέιζμπολ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας νωρίς το πρωί της Κυριακής. Οι αστυνομικοί έλαβαν τα προσωπικά στοιχεία αρκετών ατόμων που συμμετείχαν στη συμπλοκή, αλλά μεγάλος αριθμός χούλιγκαν διέφυγε κατά μήκος των γραμμών προς άγνωστη κατεύθυνση.

Όπως έγραψε το SPORT24, επικαλούμενο γερμανικά ΜΜΕ, η συμπλοκή έγινε περίπου στις 23:00, με την αστυνομία να δυσκολεύεται να ελέγξει την κατάσταση και στο σημείο να φτάνουν πολλά ασθενοφόρα.

Οι αρχικές πληροφορίες για συλλήψεις, τις οποίες μετέφεραν γερμανικά ΜΜΕ,  προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται από την ελληνική πλευρά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα