Josh Cavallo: Φοβάται να παίξει στο Μουντιάλ του ομοφοβικού Κατάρ

Josh Cavallo: Φοβάται να παίξει στο Μουντιάλ του ομοφοβικού Κατάρ
Ο Josh Cavallo youtube - Adelaide United

Ο Josh Cavallo εξέφρασε τις ανησυχίες του για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ, όπου η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με φυλάκιση έως και επτά έτη.

Ο παίκτης της Adelaide United, Josh Cavallo δήλωσε πως φοβάται να αγωνιστεί στο Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, λόγω του αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ κλίματος που επικρατεί στη χώρα.

Ο Cavallo είναι 21 ετών και αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός ανοιχτά γκέι, επαγγελματίας ποδοσφαιριστής σε κορυφαία κατηγορία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο ποδοσφαιριστής από την Αυστραλία, είχε μιλήσει πριν λίγες εβδομάδες για τη σεξουαλικότητά του, αναφέροντας:

“Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι γκέι“. Το μόνο που θέλω είναι παίζω ποδόσφαιρο και να απολαμβάνω ίσα δικαιώματα. Πάντα ένιωθα την ανάγκη να κρυφτώ μεγαλώνοντας, γιατί ένιωθα ντροπή. Ντροπή γιατί δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω αυτό που θέλω και να είμαι γκέι. Έκρυβα το ποιος είμαι πραγματικά, για να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Είναι κουραστικό να ζεις διπλή ζωή”, παραδέχτηκε ο Josh. “Ήταν ένα ταξίδι για να φτάσω σε αυτό το σημείο της ζωής μου, αλλά δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος με την απόφασή μου να κάνω come out”.

Η επιλογή του να καταπιέζει τη σεξουαλικότητά του, τον είχε οδηγήσει σε σκοτεινά μονοπάτια, όπως παραδέχτηκε, ενώ είχε επηρεάσει σημαντικά την ψυχική του υγεία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο podcast “Guardian’s Today, ο ποδοσφαιριστής εξέφρασε τις ανησυχίες του για το Παγκόσμιο Κύπελλο της επόμενης χρονιάς στο Κατάρ, όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη και τιμωρείται με φυλάκιση έως και επτά έτη.

“Με λυπεί που το βλέπω αυτό… Διάβασα κάτι για τη θανατική ποινή για τους γκέι στο Κατάρ. Είναι κάτι που φοβάμαι πολύ και δε θα ήθελα πραγματικά να πάω στο Κατάρ γι’ αυτό. Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής είναι να παίζεις για τη χώρα σου. Το να ξέρεις όμως ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο διοργανώνεται σε μια χώρα που δεν υποστηρίζει τους γκέι και θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη ζωή, είναι κάτι που με τρομάζει…”, είπε ο ποδοσφαιριστής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα