Κονταβέιτ – Σάκκαρη 2-1: Έπεσε μαχόμενη η Μαρία

Κονταβέιτ – Σάκκαρη 2-1: Έπεσε μαχόμενη η Μαρία
2021 ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/ASSOCIATED PRESS

Η Μαρία Σάκκαρη (Νο6 στον κόσμο) πάλεψε κόντρα στην Ανέτ Κονταβέιτ (Νο8 στον κόσμο), επέστρεψε από το 1-0 σετ, αλλά στο τέλος δεν άντεξε, με την Εσθονή να κατακτά την νίκη με 2-1 (6-1, 3-6, 6-3) και να προκρίνεται στον τελικό των WTA Finals.

Η Μαρία Σάκκαρη (Νο6 στον κόσμο) πάλεψε σαν θηρίο κόντρα στην Ανέτ Κονταβέιτ (Νο8 στον κόσμο), επέστρεψε από το 1-0 σετ, αλλά στο τέλος υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Εσθονής, η οποία προκρίθηκε στον τελικό του WTA Finals, επικρατώντας με 2-1 (6-1, 3-6, 6-3).

Η Κονταβέιτ κυριάρχησε στο πρώτο σετ, ωστόσο η Σάκκαρη απάντησε δυναμικά στο δεύτερο σετ. Στο τρίτο σετ ωστόσο η Μαρία έχασε την ευκαιρία της όταν έκανε break στο σερβίς της Κονταβέιτ και πέρασε μπροστά με 3-2, με την Εσθονή να κατακτά τα τέσσερα επόμενα game και να παίρνει την πρόκριση για τον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα (Νο5 στον κόσμο).

Ο αγώνας

Όπως αναφέρει το SPORT24, η Κονταβέιτ ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι στο πρώτο σετ και κάνοντας break μόλις στο 2ο game στο σερβίς της Σάκκαρη ξέφυγε με 3-0. Η Σάκκαρη απάντησε προσωρινά κρατώντας το σερβίς της στο επόμενο game και μείωσε σε 3-1. Η συνέχεια όμως ανήκε στην Εσθονή.

Ούσα σε εξαιρετική κατάσταση, η Κονταβέιτ πήρε τα τρία επόμενα game – κάνοντας νέο break στο σερβίς της Σάκκαρη – κατακτώντας το πρώτο σετ με 6-1.

Στο δεύτερο σετ σέρβιρε πρώτη η Σάκκαρη, με τις δύο τενίστριες να κρατούν το σερβίς τους στα πρώτα εφτά game και την Ελληνίδα τενίστρια να καταφέρνει να προηγηθεί με 4-3, κατακτώντας με δυσκολία το 7ο game, αφού επέστρεψε από τρία break points της Κονταβέιτ. Και η συνέχεια της ανήκε απόλυτα.

Στο 8ο game η Ελληνίδα τενίστρια ξέφυγε με 0-30 και τελικά κατάφερε να κάνει το πολύτιμο break – το πρώτο της στο ματς – κάνοντας το 5-3. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να κρατήσει το σερβίς της. Και αυτό έκανε, έστω και με περιπέτεια αφού είδε την Κονταβέιτ να επιστρέφει από το 40-0, κρατώντας το σερβίς της για να κατακτήσει το δεύτερο σετ με 6-3.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με τις δύο τενίστριες να κρατούν στο σερβίς τους στα πρώτα τέσσερα game, μέχρι η Σάκκαρη να σπάσει αυτό το σερί και κάνει το break στο 5ο game, περνώντας μπροστά με 3-2. Η Εσθονή όμως έδειξε χαρακτήρα και έκανε break στο break, κρατώντας στην συνέχεια το σερβίς της για να περάσει μπροστά με 4-3, κατακτώντας μάλιστα αυτά τα δύο σετ χωρίς να χάσει πόντο.

Το επόμενο game έμελλε να είναι και το πλέον καθοριστικό. Η Σάκκαρη ξεκίνησε εξαιρετικά και ξέφυγε με 40-0. Η Κονταβέιτ όμως επέστρεψε και ισοφάρισε σε 40-40, άντεξε συνολικά 7 game points της Σάκκαρη και τελικά έκανε το break, κάνοντας το 5-3. Στο επόμενο game, έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της, η Εσθονή κράτησε το σερβίς της και κατέκτησε το σετ με 6-3, παίρνοντας μία πανάξια πρόκριση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα