Κορονοϊός: Εκδιώχθηκαν 9 ‘αντάρτες’ ποδοσφαιριστές γιατί αρνήθηκαν μείωση μισθού

Κορονοϊός: Εκδιώχθηκαν 9 ‘αντάρτες’ ποδοσφαιριστές γιατί αρνήθηκαν μείωση μισθού
Ο Παϊτίμ Κασάμι με τη φανέλα του Ολυμπιακού AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Μεταξύ των όσων παικτών η ελβετική Σιόν αποφάσισε να αποδεσμεύσει, επειδή θεωρήθηκε ότι δεν διευκόλυναν την κατάσταση, είναι ο Παϊτίμ Κασάμι, πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού.

Η Σιόν αποφάσισε και κυρίως διέταξε μείωση των χρημάτων που είχαν να λάβουν οι ποδοσφαιριστές ως το τέλος της σεζόν, κρίνοντας ότι και αυτοί θα έπρεπε ν’ απορροφήσουν ένα μέρος της οικονομικής ζημιάς που προκλήθηκε από τη διακοπή του ελβετικού πρωταθλήματος στις αρχές Μαρτίου (και σίγουρα ως τα τέλη Απριλίου) εξαιτίας της ταχείας εξάπλωσης του κορονοϊού.

Κάποιοι εξ αυτών ωστόσο, εννέα συνολικά, αρνήθηκαν να υπογράψουν την ‘ενδιάμεση’ συμφωνία που τους απαιτήθηκε και –σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο– το κλαμπ επέλεξε να τους αποδεσμεύσει πολύ πριν οριστικοποιηθεί αν η χρονιά θα τελειώσει κανονικά. Ένας απ’ όλους είναι ο Ελβετός, με κοσοβάρικες ρίζες, διεθνής Παϊτίμ Κασάμι, ο οποίος από το καλοκαίρι του 2014 και για τρία χρόνια ανήκε στον Ολυμπιακό, παίζοντας δανεικός για μία σεζόν (2016-17) στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Προτού επιστρέψει στην πατρίδα του.

Στους υπόλοιπους οκτώ της λίστας ανήκουν δύο πρώην ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ, ο Γιοάν Τζουρού και ο Άλεξ Σονγκ (με θητεία επίσης στην Μπαρτσελόνα), αλλά και ο αρχηγός Σαβιέ Κουασί από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Από το κλαμπ δεν έγινε οποιοδήποτε σχόλιο επί του θέματος. Δεν προκαλεί εντύπωση πάντως η τουλάχιστον αμφιλεγόμενη τακτική μιας διοίκησης, η οποία σε λιγότερα από 20 χρόνια με τον Κριστιάν Κονσταντίν στην ηγεσία της έχει αλλάξει 40 προπονητές! Μέχρι και ο ίδιος είχε αναλάβει τα ηνία. Τώρα, ενδεχομένως, είναι η σειρά να μπει και να κλωτσήσει την μπάλα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα