Μαραντόνα: Το ποδόσφαιρο πενθεί και τον αποχαιρετά όπως αρμόζει σε έναν θρύλο

Μαραντόνα: Το ποδόσφαιρο πενθεί και τον αποχαιρετά όπως αρμόζει σε έναν θρύλο

Πρώην ομάδες, συμπαίκτες και αντίπαλοί του αποχαιρέτισαν τον θρύλο από την Αργεντινή. Βαθιά συγκίνηση και σπουδαία λόγια από την ποδοσφαιρική υφήλιο

Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο πενθεί για την απώλεια του Ντιέγκο Μαραντόνα, ενώ παράλληλα εκφράζει την βαθύτατη ευγνώμοσύνη του για όσα προσέφερε στο άθλημα.

Πρώην ομάδες τις οποίες δόξασε, πρώην συμπαίκτες αλλά και αντίπαλοί του, αποχαιρέτησαν τον Αργεντινό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών.

Εκτός από τον Πελέ, που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης με το δικό του “αντίο” προς τον Μαραντόνα, προσωπικότητες του αθλητικού -και όχι μόνο του ποδοσφαιρικού- κόσμου αποχαιρέτισαν τον Ντιέγκο. Πρώτα απ’ όλα, όμως, οι ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε, που δεν ξεχνούν πού οφείλεται ένα σημαντικό κομμάτι της επιτυχημένης ιστορίας τους.

Η Νάπολι δημοσίευσε μια φωτογραφία του Ντιέγκο και συνόδευσε τη λεζάντα ως εξής: “Για πάντα, ciao Ντιέγκο”. Με τους παρτενοπέι, ο Μαραντόνα κατέκτησε δύο πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο Ιταλίας, ένα κύπελλο UEFA και ένα ιταλικό σούπερκαπ.

Η Μπόκα, η ομάδα την οποία αγάπησε και στην οποία ολοκλήρωσε την καριέρα του ο θρύλος του ποδοσφαίρου της Αργεντινής όπως αναφέρει το Sport24, τον αποχαιρέτησε με ένα post στο twitter.

Σε αυτό ανέφερε: “Αιώνια ευχαριστώ. Αιώνιε Ντιέγκο”.

Η Μπαρτσελόνα, στην οποία ο Θεός του ποδοσφαίρου αγωνίστηκε σε 36 αγώνες από το 1982 έως το 1984, τον αποχαιρέτησε και εκείνη μέσω των λογαριασμών της στα social media.

“Σε ευχαριστούμε για όλα, Ντιέγκο” έγραψαν οι Καταλανοί και στη συνέχεια με νέα δημοσίευση πρόσθεσαν: “Η Μπαρτσελόνα εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, ποδοσφαιριστή του συλλόγου μας και ίνδαλμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Αναπαύσου εν ειρήνη Ντιέγκο”.

Από την πλευρά του, λίγα μόλις λεπτά μετά από την είδηση του θανάτου του Μαραντόνα, ο Γκάρι Λίνεκερ τον αποχαιρέτησε μέσω Twitter.

“Ρεπορτάζ από την Αργεντινή αναφέρουν ότι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα πέθανε. Με κάποια διαφορά ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της γενιάς μου και αναμφισβήτητα ο κορυφαίος όλων των εποχών. Μετά από μια ζωή με πολλά προβλήματα, ελπίζω ότι θα βρει επιτέλους κάποια άνεση στα χέρια του Θεού” έγραψε ο Λίνεκερ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα