NBA: Αναστέλλονται όλες οι μεταδόσεις των αγώνων στην Κίνα

NBA: Αναστέλλονται όλες οι μεταδόσεις των αγώνων στην Κίνα
AP Photo/Marco Garcia

Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της Κίνας, CCTV ανακοίνωσε πως δεν θα μεταδώσει τους αγώνες της preseason του NBA που διεξάγονται στη χώρα, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση με την κορυφαία μπασκετική λίγκας του κόσμου.

Μαίνεται το… διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε NBA και Κίνα μετά τη θέση του Ντάριλ Μόρεϊ υπέρ των διαδηλωτών του Χονγκ Κονγκ, με τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό να κάνει ακόμα πιο “σκληρό” εμπάργκο στους αγώνες προετοιμασίας.

“Πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε ομιλία αμφισβητεί την εθνική κυριαρχία και την κοινωνική σταθερότητα δεν εμπίπτει στο πεδίο της ελευθερίας του λόγου”, ήταν το μήνυμα του CCTV το οποίο αποφάσισε να αναστείλει τις μεταδόσεις των αγώνων προετοιμασίας του NBA που γίνονται στην Κίνα.

Αυτή ήταν η νέα αντίδραση ενός από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της κορυφαίας λίγκας στη δήλωση στήριξης του κομισάριου, Άνταμ Σίλβερ στον Ντάριλ Μόρεϊ, με την οποία γνωστοποίησε και την διακοπή κάθε μετάδοσης και όχι μόνο των Ρόκετς.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το κανάλι: “Θα επανεξετάσουμε άμεσα τη συνεργασία μας, κάθε συναλλαγή και τις χορηγικές συνεργασίες με το NBA”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα