Νόβακ Τζόκοβιτς: Η ισπανική κυβέρνηση διέψευσε την έναρξη έρευνας για τον Σέρβο

Νόβακ Τζόκοβιτς: Η ισπανική κυβέρνηση διέψευσε την έναρξη έρευνας για τον Σέρβο
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Η ισπανική κυβέρνηση δεν άνοιξε έρευνα για την είσοδο του Νόβακ Τζόκοβιτς στη χώρα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα για τους ανεμβολίαστους, όπως γνωστοποίησε εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας διέψευσε πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού COPE, σύμφωνα με τις οποίες άνοιξε έρευνα για την είσοδο του Νόβακ Τζόκοβιτς στη χώρα.

Την Τετάρτη, το μαδριλένικο ραδιόφωνο μετέδωσε ότι οι αρχές θα εξέταζαν την υπόθεση, αφού ο Σέρβος νο1 της παγκόσμιας κατάταξης τένις εισήλθε στην ιβηρική χώρα χωρίς να αιτηθεί την απαιτούμενη εξαίρεση που αφορά τα ανεμβολίαστα άτομα.

“Η είδηση είναι ψευδής. Ούτε η κυβέρνηση διέταξε ούτε υπάρχει κάποια αστυνομική έρευνα ανοιχτή που να αφορά τον αθλητή”, υποστήριξε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών στο Politico.

Ο Σέρβος χρησιμοποίησε την Ισπανία ως αφετηρία του για το ταξίδι στην Αυστραλία, για να πάρει μέρος στο Australian Open. Ωστόσο, σύμφωνα με την εκεί νομοθεσία, μόνο “οι πολίτες της Σερβίας που έχουν πιστοποιητικό ολοκληρωμένου εμβολιασμού ή ειδική εξουσιοδότηση μπορούν να εισέλθουν στην Ισπανία”, κάτι που είναι άγνωστο αν συνέβη με τον 34χρονο πρωταθλητή.

Οι μπελάδες του δεν έλαβαν τέλος πάντως, αφού περιμένει ακόμα την απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ, σχετικά με το αν θα παραμείνει σε ισχύ ή θα ακυρωθεί η βίζα του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα