Ο κύβος ερρίφθη για Superleague: Αναδιάρθρωση ή τέλος τα λεφτά από την ΕΡΤ

Ο κύβος ερρίφθη για Superleague: Αναδιάρθρωση ή τέλος τα λεφτά από την ΕΡΤ
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης Eurokinissi

Ο χρόνος των ομάδων έχει ουσιαστικά τελειώσει. Κατά τον Γιώργο Βασιλειάδη υπάρχει μόνο ένα πλάνο, αυτός της αναδιάρθρωσης. Μπορεί και χωρίς τη σχετική τροπολογία.

Ούτε εκατοστό δεν πρόκειται να κάνει πίσω στις απόψεις και τις αποφάσεις του για το θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Μάλιστα, είναι πλέον πιθανό ο Υφυπουργός Αθλητισμού να μην φέρει να καν στη Βουλή τη σχετική τροπολογία η οποία, όπως έχει τονίσει και ο ίδιος, δεν είναι τίποτα άλλο από την τελική πράξη της σύστασης της Superleague 2 και δεν αποτελεί προϋπόθεση για την αναδιάρθρωση.

Το μπαλάκι πέφτει οριστικά στις ομάδες. Αν τηρήσουν τα συμφωνηθέντα του προηγούμενου καλοκαιριού και μειώσουν τις ομάδες σε 14 από την επόμενη σεζόν, έχει καλώς. Σε διαφορετικά περίπτωση, τα συμβόλαια που έχουν επτά ομάδες με την ΕΡΤ θα ακυρωθούν και η Λίγκα θα βρεθεί επί ξύλου κρεμάμενη αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα σχεδόν των μισών μελών της.

Προφανώς εννοείται ότι οι ομάδες είναι ελεύθερες να πράξουν αυτό που επιθυμούν. Η Λίγκα είναι ανεξάρτητη και αποτελείται από ΑΕ. Στην πράξη όμως γνωρίζουν καλά ότι αν βγουν και πάλι στην αγορά για να βρουν συμβόλαιο, το πιο πιθανό είναι είτε να μην βρουν καθόλου είτε να πάρουν πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που τους δίνει η ΕΡΤ.

Η επιμονή στην αναδιάρθρωση, όπως αυτή συμφωνήθηκε το καλοκαίρι, αποτελεί έτσι και αλλιώς κεντρική κυβερνητική επιλογή στην οποία δεν εμπλέκεται μόνο το υπουργείο αθλητισμού. Εχει να κάνει με τη γενικότερη κυβερνητική βούληση για κάθαρση και βελτίωση του παρεχόμενου προϊόντος στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα