OΦΗ – Παναθηναϊκός 0-0: VAR-ετό παιχνίδι στην Κρήτη

OΦΗ – Παναθηναϊκός 0-0: VAR-ετό παιχνίδι στην Κρήτη

Ο Παναθηναϊκός σκόραρε δύο φορές κόντρα στον ΟΦΗ αλλά είδε το VAR να ακυρώνει και τα δύο γκολ, το δεύτερο με πολλά παράπονα από τους πράσινους και το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ματς ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Παναθηναϊκό στην Κρήτη με το VAR να μην μετράει δύο γκολ του τριφυλλιού από τους Μακέντα και Καμπετσή, το πρώτο ως οφσάιντ και το δεύτερο ως χέρι του Περέα στην αρχή της φάσης προκαλώντας όμως τα έντονα παράπονα των πράσινων.

Οι δύο ομάδες για τέταρτο σερί παιχνίδι στα playoffs δεν κατάφεραν να κερδίσουν αλλά με βάση τις συνθήκες του αγώνα άφησαν ικανοποιημένους τους δύο προπονητές τους όπως τόνισαν στη λήξη του ματς.

1. ΑΝΟΥΣΙΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με αλλαγές σε σχέση με τα ματς της περασμένης αγωνιστικές και έψαχναν να βρουν το ρυθμό τους. Το παιχνίδι είχε ρυθμό με τον ΟΦΗ να έχει μια ελαφρά υπεροχή και κατοχή της μπάλας ενώ από την άλλη το τριφύλλι και πάλι μέχρι την διακοπή για να δροσιστούν οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν κακός. Με την επιστροφή και πάλι στον αγωνιστικό χώρο οι πράσινοι ανέβασαν την απόδοση τους και είχαν την καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος σε σουτ του Κουρμπέλη από κοντά.

Από την άλλη οι παίκτες του ΟΦΗ σε όλο το πρώτο 45λεπτο απειλούσαν μόνο με μακρινά σουτ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το σφύριγμα του Καραντώνη για το πρώτο μέρος να βρει τις δύο ομάδες στο μηδέν αλλά με περισσότερες τελικές από πλευράς γηπεδούχων.

2. ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, έψαξε το γκολ, το βρήκε δύο φορές αλλά είδε να ακυρώνεται και τις δύο με τη χρήση του VAR. Και αν η πρώτη ήταν σωστή με τη χρήση της γραμμής του οφσάιντ στη δεύτερη φάση υπήρξαν πολλά παράπονα από τους ανθρώπους του τριφυλλιού. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός είχε και δοκάρι με τον Μακέντα και στάθηκε άτυχος. Από την άλλη ο ΟΦΗ απείλησε μόνο μετά την είσοδο του Στάικου και με μακρινά σουτ του πρώην μέσου του τριφυλλιού.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στο 58′ ο Μακέντα είδε την σέντρα του Χατζηγιοβάνη να πηγαίνει προς το κεφάλι του, πήρε την κεφαλιά και είδε τον Ουάλεϊ να τη χάνει μέσα από τα χέρια του και να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα ο Ιταλός δέχτηκε την πάσα του Χατζηγιοβάνη, μπήκε στην περιοχή, σκόραρε αλλά η γραμμή του VAR έδειξε πως υπήρχε οφσάιντ.

Στο 85′ ο Παναθηναϊκός σκόραρε ξανά. Σε μια βαθιά μπαλιά του Κουρμπέλη ο Περέα διεκδίκησε τη μπάλα με τον Περέα ο Κολομβιανός τέντωσε το χέρι του, η μπάλα πέρασε σύριζα από τον αγκώνα του και ο Καραντώνης πήγε στο VAR και είδε επαφή πριν η μπάλα φτάσει στον Καμπετσή και σκοράρει.

3.ΤΟ ΕΨΑΞΕ Ο ΔΩΝΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ… ΔΕΝ

Ο Δώνης έως τώρα δεν έχει καταφέρει στη θητεία του στον Παναθηναϊκό να κερδίσει τον ΟΦΗ. Δεν τα κατάφερε ούτε και το βράδυ του Σαββάτου παρά το γεγονός ότι το έψαξε αρκετά. Τόσο με το αρχικό σχήμα που παρέταξε όσο και με τις αλλαγές στα συστήματα που έκανε στο δεύτερο 45λεπτο. Τουλάχιστον τρεις φορές άλλαξε το σύστημα του Παναθηναϊκού ανάλογα και με τις αλλαγές που έκανε για να φτάσει το τριφύλλι στη νίκη.

Οι πράσινοι έπαιξαν με 4-2-3-1, με 4-3-3, με 4-4-2 και στο τέλος με τον Χατζηγιοβάνη σε ρόλο δεξιού μπακ χαφ με τον 50χρονο προπονητή να κάνει τα πάντα για να κερδίσει η ομάδα του αλλά και πάλι έμεινε στο μηδέν. Ο Δώνης θα έχει άλλη μια ευκαιρία, τελευταία πιθανότατα, στο δεύτερο ματς των playoffs να κερδίσει τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ.

4. Ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ

Ο Βαγγέλης Θεοχάρης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τη φετινή σεζόν στο ματς με τον ΟΦΗ και ήταν αρκετά καλός. Στα πρώτα λεπτά είχε προβλήματα με τον Σεμέντο αλλά όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε την απόδοση του, έμενε στη θέση του και ήταν αρκετά σταθερός. Ο 22χρονος μπακ έδειξε με τη συμμετοχή του πως ίσως άξιζε περισσότερες ευκαιρίες τη φετινή σεζόν και ίσως αν είχε κάποια παιχνίδια στα πόδια του παραπάνω να ήταν ακόμα καλύτερος. Ο Θεοχάρης έγινε αλλαγή στο 78′ καθώς είχε κάποιες κράμπες. Προς το τέλος της αναμέτρησης ο ο Γιώργος Δώνης έριξε στο ματς τους Αλεξανδρόπουλο και Σερπέζη με τον τελευταίο να κάνει το ντεμπούτο του στη Super League με την πρώτη ομάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα