Ολυμπιακοί Αγώνες – Στίβος: Τέταρτη η Στεφανίδη στον τελικό του επί κοντώ, όγδοη η Κυριακοπούλου

Ολυμπιακοί Αγώνες – Στίβος: Τέταρτη η Στεφανίδη στον τελικό του επί κοντώ, όγδοη η Κυριακοπούλου
Η Κατερίνα Στεφανίδη 2021 MATTHIAS SCHRADER / AP IMAGES

Η Κατερίνα Στεφανίδη κυνήγησε τα όριά της και τερμάτισε στην τέταρτη θέση στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στην όγδοη θέση η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Πέντε χρόνια μετά το χρυσό στο Ρίο, η Κατερίνα Στεφανίδη κυνήγησε μέχρι τέλους ένα δεύτερο σερί μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν μπόρεσε να περάσει τα 4μ85 και τα 4μ90, με αποτέλεσμα να κρατήσει ως κορυφαία δική της προσπάθεια τα 4μ80 και να τερματίσει στην τέταρτη θέση του τελικού στο επί κοντώ.

Από την πλευρά της, η Νικόλ Κυριακοπούλου τερμάτισε στην όγδοη θέση με καλύτερο άλμα στα 4μ50.

Η Κατερίνα Στεφανίδη αποφάσισε να ξεκινήσει τον τελικό με τα μεγάλα κοντάρια, δεν δικαιώθηκε όμως γι αυτή την επιλογή. Έκανε δύο αποτυχημένες προσπάθειες στα 4μ50, είδε το φάσμα του πρόωρου φινάλε να είναι ορατό, αλλά με την τρίτη τα κατάφερε και συνέχισε. Το αυτό συνέβη επίσης στα 4μ70. Μόλις ο πήχης ανέβηκε στα 4μ80, πέρασε με τη δεύτερη και μπήκε στην τετράδα, παλεύοντας από εκεί και πέρα με τις Ανζέλικα Σιντόροβα, Χόλι Μπράντσο και Κέιτι Ναζότ για ένα μετάλλιο.

Εκεί απέτυχε στην πρώτη προσπάθεια στα 4μ85 και δεδομένου ότι οι υπόλοιπες πέρασαν το συγκεκριμένο ύψος, άφησε τη δεύτερη και ανέβασε τον πήχη στα 4μ90 -για να έχει ελπίδες για ένα μετάλλιο.

Παρότι έκανε ένα καλό άλμα (στην πρώτη προσπάθεια στα 4μ90) όμως, δεν μπόρεσε να περάσει με επιτυχία τον πήχη, τερματίζοντας εν τέλει στην τέταρτη θέση.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου ξεκίνησε καλύτερα τον δικό της αγώνα, πέρασε με τη δεύτερη τα 4μ50, αλλά ακολούθησαν τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες στα 4μ70, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει κι αυτή σε εκείνο το σημείο τον τελικό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα