Ολυμπιακοί Αγώνες – Κωπηλασία: Mπούρμπου και Κυρίδου, προκρίθηκαν στον τελικό με σπουδαία επίδοση

Ολυμπιακοί Αγώνες – Κωπηλασία: Mπούρμπου και Κυρίδου, προκρίθηκαν στον τελικό με σπουδαία επίδοση
ANGELOS ZYMARAS

Η Χριστίνα Μπούρμπου και η Μαρία Κυρίδου με μία συγκλονιστική κούρσα κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό της δικώπου άνευ στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Συγκλόνισαν με την απόδοσή τους η Χριστίνα Μπούρμπου με την Μαρία Κυρίδου στον ημιτελικό της δικώπου άνευ πηδαλιούχου στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Όπως αναφέρει το Sport24.gr, το ελληνικό δίδυμο μπήκε ως αουτσάιντερ στον ημιτελικό έχοντας απέναντι του πληρώματα σαφέστατα πιο έμπειρα όμως όχι απλά προκρίθηκε, όχι απλά τερμάτισε πρώτο, αλλά έκανε και παγκόσμιο ρεκόρ (που όμως έσπασε λίγο μετά)!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Χριστίνα Μπούρμπου και η Μαρία Κυρίδου μπήκαν από την αρχή δυνατά στον αγώνα και κατάφεραν να μείνουν κοντά στα πληρώματα της Μεγάλης Βρετανίας, του Καναδά και της Αυστραλίας που μπήκαν από την αρχή σε ρόλο οδηγού!

Αυτό συνέβη μέχρι λίγο πριν τη συμπλήρωση των 1500 μέτρων. Από εκεί και μετά το ελληνικό πλήρωμα άρχισε την αντεπίθεση του και τρέλανε τα χρονόμετρα. Το 6:48.70 είναι νέο Παγκόσμιο ρεκόρ το οποίο ανήκε στη Νέα Ζηλανδία από το 2017 με 6:49.08.

Έτσι, το ελληνικό δίδυμο πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό ο οποίος θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Πέμπτης (29/07, 03.30).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα