Ολυμπιακός-Αϊντχόφεν 4-2: Σημαντικό βήμα πρόκρισης οι ερυθρόλευκοι, σπουδαίο ματς στο “Καραϊσκάκης”

Ολυμπιακός-Αϊντχόφεν 4-2: Σημαντικό βήμα πρόκρισης οι ερυθρόλευκοι, σπουδαίο ματς στο “Καραϊσκάκης”

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-2 της Αϊντχόφεν και με αέρα δύο τερμάτων πηγαίνει στην Ολλανδία με σοβαρές πιθανότητες πρόκρισης. Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Ελ Αραμπί και Μασούρας τα γκολ των γηπεδούχων, ισοφάρισαν δύο φορές οι Ολλανδοί με τον Ζάχαβι.

Σε ένα παραγωγικό παιχνίδι, ειδικά στο πρώτο του μέρος, ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-2 της Αϊντχόφεν στην πρώτη μονομαχία των δύο ομάδων για τους “32” του Europa League και έκανε ένα σοβαρό πρώτο βήμα πρόκρισης, πηγαίνοντας με αέρα δύο τερμάτων στην Ολλανδία. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν δύο φορές, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Ζάχαβι, αλλά τα γκολ των Ελ Αραμπί (45′) και Μασούρα (83′) διαμόρφωσαν και το τελικό σκορ.

Γρήγορο γκολ, άμεση αντίδραση

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Αϊντχόφεν στο “Καραϊσκάκης” στην πρώτη μονομαχία των δύο ομάδων για τους “32” του Europa League, οι πανηγυρισμοί όμως των ερυθρολεύκων κράτησαν λίγο.

Στο 9′, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με κεφαλιά του Μπουχαλάκη μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, με τον Ολυμπιακό να ξεκινά ιδανικά την αναμέτρηση.

Ωστόσο, χρειάστηκαν μόλις πέντε λεπτά για να έρθει η πρώτη αντίδραση των Ολλανδών η οποία ήταν αρκετή για να φέρει και το παιχνίδι στα ίσα, σε μία άτυχη στιγμή για τους ερυθρόλευκους. το 14′, το σουτ του Ζάχαβι εκτός περιοχής έμοιαζε ακίνδυνο, αλλά η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Παπασταθόπουλου, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα, με τον Σα να μην μπορεί να αντιδράσει.

Εξέλιξη “καρμπόν” με Εμβιλά και Ζάχαβι

Ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι “κεφάλι” στο σκορ στο 37′, αλλά ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά του, καθώς δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι απάντησαν και πάλι.

Ο Εμβιλά με σουτ εκτός περιοχής μετά από σέντρα του Μπρούμα έκανε το 2-1, ωστόσο -ξανά- ο Ζάχαβι στο 39′ με κεφαλιά μέσα από την περιοχή μετά από κόρνερ έφερε εκ νέου το ματς στα ίσα.

Στα αποδυτήρια με προβάδισμα οι ερυθρόλευκοι

Το ματς είχε τη μορφή σκωτσέζικου ντουζ για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι ωστόσο, το τρίτο και… φαρμακερό τους προβάδισμα κατάφεραν να το κρατήσουν μέχρι την ανάπαυλα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Ελ Αραμπί μετά από λάθος της άμυνας των Ολλανδών έκανε το 3-2 σε ένα εκπληκτικό πρώτο μέρος με πέντε γκολ.

Οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, που μάλιστα θα ήταν και μεγαλύτερο αν ο Καμαρά είχε ευστοχήσει δύο λεπτά αργότερα σε τετ α τετ μετά από νέο λάθος της αντίπαλης άμυνας.

Γκολ ο Μασούρας, 4-2 ο Ολυμπιακός

Στο 83′, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει “αέρα” δύο τερμάτων. Ο Φορτούνης έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Μαξ προσπάθησε να διώξει αλλά έστρωσε στον Μασούρα, αυτός με φοβερό πλασέ μέσα από την περιοχή, από τον άξονα, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή πλευρά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα