Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 2-0: Αγγίζουν τον τίτλο οι “ερυθρόλευκοι”

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 2-0: Αγγίζουν τον τίτλο οι “ερυθρόλευκοι”
Νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναιτωλικού Eurokinissi Sports

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε την "επιστράτευση" του Βαλμπουενά για να "λυγίζει" τον Παναιτωλικό. Ο Γάλλος μοίρασε δύο ασίστ, η ομάδα του νίκησε 2-0 και πλέον αγγίζει τον τίτλο με το +7 από τον ΠΑΟΚ.

Την 20ή του νίκη σε 26 αγωνιστικές κατέκτησε το βράδυ της Κυριακής (1/3) ο Ολυμπιακός, ολοκληρώνοντας την κανονική διάρκεια της Super League με τον καλύτερο τρόπο. Σύμφωνα με το Sport24.gr ο Βαλμπουενά μπήκε στο 55′ όταν το ματς ήταν στο 0-0, είχε ασίστ πέντε λεπτά αργότερα, άλλη μία στο 94′ και η ομάδα του επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού.

Με τον… αέρα του +7 οι παίκτες του Ολυμπιακού μπαίνουν στα playoffs ως το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

1. Τα ακυρωμένα γκολ του Αραμπί

Ο Ολυμπιακός κατέβηκε στο ματς με 4-4-2. Με Αραμπί και Χασάν στη γραμμή κρούσης, Μασούρα και Ραντζέλοβιτς (δεξιά) στα πλάγια της μεσαίας γραμμής. Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του έπαιξε με τρεις στόπερ και τον Ταχάρ να καλύπτει όλη τη δεξιά πλευρά. Σχήμα που δεν συνηθίζει η ομάδα του Αγρινίου. Η μία και επί της ουσίας καλύτερη στιγμή των “ερυθρόλευκων σημειώθηκε στο 4′, όταν από δεξιά ο Ραντζέλοβιτς έκανε κούρσα μεγαλύτερη των 70 μέτρων, γύρισε στον Μπουχαλάκη, το σουτ του οποίου έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στα λεπτά που ακολούθησαν οι παίκτες του Μαρτίνς είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολεύονταν σε πολύ μεγάλο βαθμό να φτάσουν στα καρέ του Κνετ. Στο 5′ ο Αραμπί έβαλε το πόδι στην πορεία της μπάλας, σκόραρε, αλλά ήταν οφσάιντ. Ο Ντάλσιο έκανε πολύ καλή δουλειά στη μεσαία γραμμή για τους Αγρινιώτες, οι οποίοι βέβαια ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο χωρίς να κάνουν τελική. Οι γηπεδούχοι παραλίγο να χάσουν τον Σα με τραυματισμό, όταν ο Μουνιέ στην προσπάθειά του να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, βρήκε στο πρόσωπο τον Πορτογάλο. Ύστερα από ένα πεντάλεπτο διακοπής, έδεσαν το κεφάλι του Σα, ο οποίος ζήτησε να συνεχίσει και τελικά έβγαλε όλο το 90λεπτο, παρότι εκείνη τη στιγμή σηκώθηκε για να μπει στο ματς ο νεαρός Τζολάκης.

Προτού τελειώσει το 45λεπτο, ακυρώθηκε και δεύτερο γκολ του Αραμπί. Στο 45’+2′ ο ο Ραντζέλοβιτς έκανε το γέμισμα στην περιοχή του Παναιτωλικού. Ο Χασάν με κεφαλιά έδωσε στον Αραμπί, ο οποίος σκόραρε με πλασέ από τη μικρή περιοχή. Ο Τσαγκαράκης συμβουλεύτηκε το VAR και ο Μαροκινός καταλογίστηκε σε θέση οφσάιντ.

2. Ο Βαλμπουενά έδωσε πάλι τη λύση

Ήταν σαφές πως κάτι έπρεπε να αλλάξει για τον Ολυμπιακό. Έτσι, στο 55′ ο Μαρτίνς αποφάσισε να ρίξει στο ματς το πιο βαρύ του χαρτί. Και δικαιώθηκε, όπως γίνεται σχεδόν πάντα με αυτόν τον… τύπο. Ο Βαλμπουενά χρειάστηκε πέντε λεπτά για να προσθέσει μια ακόμη ασίστ στο ενεργητικό του. Έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μασούρας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0). Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού μετά τη φοβερή εμφάνιση στο Emirates, κατάφερε να σκοράρει με τη συνδρομή του Γάλλου και να διώξει το άγχος.

3. Νοκ άουτ ο Μπα και το πέναλτι που ζήτησε ο Χασάν

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έχασε τον Σα, αλλά έχασε τον Μπα. Ο Σενεγαλέζος στόπερ ένιωσε ενοχλήσεις και στο 67′ πέρασε τη θέση του ο Σισέ. Τραυματισμό είχε όμως και ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, με τον Κνετ να γίνεται αλλαγή στην ανάπαυλα και να αντικαθίσταται από τον Φερνάντεθ. Ο Παναιτωλικός έκανε την πρώτη του τελική στο 68′, με το άστοχο σουτ του Ντάουντα.

Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και στο 73′ ζήτησαν πέναλτι, για μαρκάρισμα του Μαρσιάλ στον Χασάν. Ο Τσαγκαράκης δεν καταλόγισε πέναλτι.

4. Δεύτερη ασίστ του Ματιέ, Γκολ ο Μπουχαλάκης

Οι “ερυθρόλευκοι” βρήκαν δίχτυα και δεύτερη φορά. Στο 94′ ο Βαλμπουενά πέρασε στον Μπουχαλάκη από δεξιά και ο χαφ των γηπεδούχων με σουτ μέσα από την περιοχή με το δεξί, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Φερνάντεθ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα