Ράσφορντ: Επίτιμος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ για τη δράση του απέναντι στην παιδική φτώχεια

Ράσφορντ: Επίτιμος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ για τη δράση του απέναντι στην παιδική φτώχεια
 Μάρκους Ράσφορντ 2021 KACPER PEMPEL/ASSOCIATED PRESS

Ο Μάρκους Ράσφορντ ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ με τελετή στο Ολντ Τράφορντ για τη δράση του απέναντι στην παιδική φτώχεια.

Μάρκους Ράσφορντ είναι πρότυπο αθλητή όχι μονάχα για τις αγωνιστικές του επιδόσεις με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και για τη δράση του έξω απ’ τα γήπεδα. Ο παίκτης των κόκκινων διαβόλων είναι πολέμιος της παιδικής φτώχειας, ενώ έδωσε μάχη για τη διατήρηση των γευμάτων στα σχολεία της Μεγάλης Βρετανίας.

Το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, όπως αναφέρει το SPORT24, αποφάσισε να τον τιμήσει με μία τελετή που έλαβε χώρα στο Ολντ Τράφορντ. Συγκεκριμένα, ο Ράσφορντ έλαβε τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα για τα κατορθώματά τους εντός, αλλά και εκτός γηπέδου.

“Το να βρίσκομαι εδώ, μπροστά στον σπουδαίο Σερ Άλεξ και σε όλους όσοι έχουν παίξει τεράστιο ρόλο στο ταξίδι μου ως τώρα είναι σημαντικό. Είμαι εδώ για να λάβω το τιμητικό διδακτορικό δίπλωμα για το έργο μου γύρω από την παιδική φτώχεια. Χθες εκατομμύρια οικογένειες στο Ηνωμένο Βασίλειο έχασαν ένα σωσίβιο. Αυτό σημαίνει πως 1 στα 3 παιδιά θα ζήσουν στη φτώχεια. Τα συναισθήματά μου σήμερα είναι ανάμεικτα” σχολίασε κατά την τελετή ο Ράσφορντ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα