Ριμπάκινα – Σάκκαρη 2-1: Ήττα για τη Μαρία μετά από μεγάλη μάχη

Διαβάζεται σε 2'
Ριμπάκινα – Σάκκαρη 2-1: Ήττα για τη Μαρία μετά από μεγάλη μάχη
2023 AP IMAGES/ANDY WONG

Η Μαρία Σάκκαρη πάλεψε για περίπου 2,5 ώρες κόντρα στην Έλενα Ριμπάκινα, αλλά ηττήθηκε 2-1 σετ μετά από συναρπαστικό ματς και έμεινε δεδομένα εκτός ημιτελικών στο WTA Finals.

Μια τεράστια ανατροπή άγγιξε η Μαρία Σάκκαρη απέναντι στην Έλενα Ριμπάκινα. Η αθλήτρια από το Καζακστάν πήρε τελικά τη νίκη 2-1 σετ με από μάχη που κράτησε περίπου 2,5 ώρες.

Όπως αναφέρει το SPORT24, μετά από αυτή την ήττα η Σάκκαρη δεν έχει ελπίδες πρόκρισης στην τετράδα με το Νο4 της Παγκόσμιας κατάταξης να διεκδικεί το δεύτερο εισιτήριο από τον όμιλο κόντρα στην Σαμπαλένκα.

Το πρώτο εισιτήριο έχει εξασφαλίσει ήδη η Τζέσικα Πεγκούλα μετά τη νίκη της επί της Σαμπαλένκα, η οποία θα είναι η τρίτη αντίπαλος της Σάκκαρη στο WTA Finals.

Το ματς: Το πρώτο σετ δεν επιδέχεται ιδιαίτερης κριτικής. Η Μαρία Σάκκαρη έκανε πολλά αβίαστα λάθη προσπαθώντας να βάλει δύσκολα στην αντίπαλό της, έχασε πολλές φορές την τελική γραμμή και έκανε πιο εύκολη τη ζωή της αντιπάλου της.

Η Ριμπάκινα εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη της 28χρονης Ελληνίδας, έκανε το δικό της παιχνίδι με βαθιά ρηχά χτυπήματα και έφτασε εύκολα στο 1-0 σετ με 6-0.

Το δεύτερο σετ ήταν μία εντελώς διαφορετική ιστορία. Η Σάκκαρη κατάφερε να βγάλει ορισμένα μεγάλα χτυπήματα που έψαχνε στο πρώτο σετ και δεν τα έβρισκε, κράτησε το σερβίς της, έσβησε τρία break points και έτσι οι δύο τενίστριες οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ.

Εκεί η Ριμπάκινα ήταν αυτή που έκανε πρώτη το mini break, με τη Σάκκαρη όμως να το παίρνει γρήγορα πίσω. Η αθλήτρια από το Καζακστάν έκανε νέο mini break, αλλά η συνέχεια ανήκε στην Σάκκαρη η οποία με 7-6 (4) έκλεισε το δεύτερο σετ και έστειλε το ματς σε τρίτο.

Η Σάκκαρη με την ψυχολογία στα ύψη προσπάθησε να κάνει το break στο πρώτο game, αλλά η Ριμπάκινα άντεξε και έσβησε τριπλό break point της 28χρονης Ελληνίδας.

Το Νο4 της Παγκόσμιας κατάταξης ήταν εκείνο που έκανε τελικά το break στο έκτο game για να προηγηθεί με 4-2. Ωστόσο, η Σακ απάντησε με το ίδιο νόμισμα κάνοντας break back.

Οι δύο αθλήτριες έλυσαν ξανά τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ μόνο που αυτή τη φορά εκείνη που χαμογέλασε ήταν η Έλενα Ριμπάκινα η οποία πήρε τη νίκη με 7-6 (2).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα