Ρωσία: Ένοχη η Μπρίτνι Γκράινερ – Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 ετών

Ρωσία: Ένοχη η Μπρίτνι Γκράινερ – Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 ετών
Η Μπρίτνεϊ Γκρίνερ οδηγείται στο δικαστήριο στη Ρωσία 2022 Alexander Zemlianichenko/ap

Όπως αναμενόταν, η σούπερσταρ του WNBA, Μπρίτνι Γκράινερ, καταδικάστηκε σε κάθειρξη εννέα ετών καθώς κρίθηκε ένοχη για κατοχή και λαθρεμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Ένοχη για κατοχή και λαθρεμπορία ναρκωτικών ουσιών κρίθηκε η Μπρίτνι Γκράινερ, με το ρωσικό δικαστήριο να την καταδικάζει σε κάθειρξη εννέα ετών, ενώ έχει ήδη προφυλακιστεί από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οπως αναφέρει το Sport24.gr η Γκράινερ συνελήφθη στις 17/2 στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, με τις αρχές να εντοπίζουν ναρκωτικές ουσίες (λάδι κάνναβης) σε φιαλίδια στις αποσκευές της.

Νωρίτερα την Πέμπτη (4/8) η Αμερικανίδα σούπερσταρ ζήτησε από τον δικαστή να μην της καταστρέψει τη ζωή, απολογήθηκε στην οικογένεια και στην ομάδα της και πλέον η τύχη της, το πότε θα αποφυλακιστεί για να επιστρέψει στις ΗΠΑ, βρίσκεται στα χέρια της αμερικανικής κυβέρνησης που θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, η οποία ζητάει ανταλλαγή της με καταδικασμένο για λαθρεμπόριο όπλων Ρώσο.

Μπάιντεν: Είναι απαράδεκτο

Στο σχόλιό του για την απόφαση ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο για απαράδεκτη απόφαση: “Σήμερα, η αμερικανίδα πολίτης Μπρίντνεϊ Γκράινερ καταδικάστηκε σε εννιά χρόνια φυλακή κάτω που μας υπενθύμισε κάτι που ήδη κέραμε. Οτι η Ρωσίας κακώς την είχε συλλάβει. Είναι απαράδεκτο. Καλώ τη Ρωσία να την απελευθερώσει αμέσως. Η κυβέρνησή μου θα συνεχίσει έτσι ώστε η Μπρίντνεϊ να επιστρέψει ασφαλής στο σπίτι της το συντομότερο δυνατόν” υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα