Θανάσης Γιαννακόπουλος: Το ανατριχιαστικό βίντεο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Θανάσης Γιαννακόπουλος: Το ανατριχιαστικό βίντεο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η νεκρώσιμος ακολουθία του Θανάση Γιαννακόπουλου θα γίνει στις 26 του μηνός στη Μητρόπολη Αθηνών και η ταφή του θα γίνει στο Πρώτο Νεκροταφείο.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος πέθανε στα 88 του χρόνια, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του Παναθηναϊκού, που μέσα σε λίγους μήνες είδε πρώτα τον μικρότερο αδελφό του, Κώστα, και τον μεγαλύτερο αδελφό του, Παύλο, να φεύγουν από την ζωή.

Ο σπουδαίος παράγοντας, ο “Τυφώνας” του Παναθηναϊκού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ, κατέληξε στο ΥΓΕΙΑ, μετά από μακρά νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είχε υποστεί βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο από το οποίο, παρά την έγκαιρη και επιτυχή θρομβεκτομή, δεν μπόρεσε να συνέλθει.

Μαζί με τα αδέρφια του δημιούργησαν έναν Αυτοκράτορα Παναθηναϊκό που κατέκτησε έξι ευρωπαϊκούς τίτλους.

Υπήρξε ενεργό μέλος και ηγέτης του Ερασιτέχνη, με τον οποίο πανηγύρισε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ιστορίας του, ενώ πέρασε και από την προεδρία της “πράσινης” ΚΑΕ. Από το 1992 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ μαζί με τον αδερφό του Παύλο, αλλά το 2012 παρέδωσε την διοίκηση στον γιο του αδερφού του, Δημήτρη.

Ο πολιτικός κόσμος αλλά και οι περισσότερες ΚΑΕ και ΠΑΕ αποχαιρέτισαν σήμερα τον Θανάση Γιαννακόπουλο, ενώ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας οι  οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Ο ίδιος ο Θ. Γιαννακόπουλος είχε ζητήσει το 2015, μπροστά στους οπαδούς του ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, όταν πεθάνει να ταφεί με τη σημαία του Παναθηναϊκού. Ήταν πάντοτε ο “δικός σας άνθρωπος” όπως δήλωνε.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

“Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και σύσσωμη η Παναθηναϊκή οικογένεια εκφράζουν την ανείπωτη θλίψη τους για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Ο άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στην παναθηναϊκή ιδέα, έφυγε από κοντά μας την Τρίτη 19/3 σε ηλικία 88 ετών. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε το 1931 και από το 1992 μέχρι και σήμερα υπήρξε πιστός στρατιώτης δίνοντας πάντα το παρόν στο πλευρό της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος στον Παναθηναϊκό Α.Ο. και στο τμήμα βόλεϊ, προσφέροντας τα μέγιστα στον σύλλογο και συνολικά στον ελληνικό αθλητισμό.

Το σπουδαίο του έργο και η ανιδιοτελής αγάπη του για τον Παναθηναϊκό θα τον κρατήσουν για πάντα ζωντανό στο μυαλό και την καρδιά μας. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Θανάση Γιαννακόπουλε”.

Το αντίο του Πιτίνο:

Ο αποχαιρετισμός της Euroleague:

Η νεκρώσιμος ακολουθία του Θανάση Γιαννακόπουλου θα γίνει στις 26 του μηνός στη Μητρόπολη Αθηνών και η ταφή του θα γίνει στο Πρώτο Νεκροταφείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα