Times: “Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θ’ αναβληθούν κατά 90%”

Times: “Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θ’ αναβληθούν κατά 90%”
Το ολυμπιακό Τόκιο τον Μάρτη του 2020 εν μέσω πανδημίας AP Photo/Jae C. Hong

Πήγη ανέφερε στους Times ότι μόνο ένα 10% συγκεντρώνει το ενδεχόμενο τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων το προσεχές καλοκαίρι. Κόντρα σε ό,τι άφησε να εννοηθεί η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Οι Ιάπωνες διοργανωτές ελπίζουν και προσπαθούν μέρα με τη μέρα να κερδίσουν όσο περισσότερο χρόνο γίνεται. Μαζί και τον κορονοϊό που τούς στριμώξει στα σχοινιά, σε μια άνιση πυγματική μάχη. Σύμμαχός τους, φυσικά, η ΔΟΕ, η οποία την Τρίτη, αρκέστησε στο σιβυλλικό “παρακολουθούμε τις εξελίξεις 24 ώρες το 24ωρο και ενθαρρύνουμε όλους τους αθλητές να προετοιμαστούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020 όσο καλύτερα μπορούν“.

Ούτε τα μισόλογα του Πρωθυπουργού Άμπε έδωσαν τις απαιτούμενες απαντήσεις και αναπόφευκτα η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της 4ετίας, που είναι προγραμματισμένη ν’ αρχίσει στις 24 Ιουλίου, παραμένει μετέωρη. Τουλάχιστον με τα έως τωρα δεδομένα. Διότι σύμφωνα με δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα διεξαχθούν κατά 90%. Τουλάχιστον όχι αυτό το καλοκαίρι και όχι μέσα στις υπάρχουσες ημερομηνίες.

Ο Βρετανός δημοσσιογράφος Ματ Λότον επικαλέστησε πληροφορίες από πηγή με γνώση του αντικειμένου. Δεν κατονόμασε ποιος και τι, δεν πρόδωσε την ταυτότητά της. Ανέφερε μονάχα ότι πρόκειται για επικεφαλής προπονητή σε μία από τις εθνικές ομάδες της Μεγάλης Βρετανίας. Κατά τη μαρτυρία που εξασφάλισε, τα ανώτερα στελέχη του αθλητισμού της χώρας έχουν ήδη προετοιμαστεί για την πιθανότητα ανατροπής του προγραμματισμού και είναι βέβαια γι’ αυτήν κατά 90%.

Ένας προγραμματισμός που έχει ήδη αλλάξει, δεδομένης της αδυναμίας των αθλητών να προπονηθούν καταλλήλως. Ως τώρα έχει ολοκληρωθεί μόλις το 57% των Ολυμπιακών προκρίσεων και ουδείς προβλέπει τι θα γίνει με το υπόλοιπο 43%. Η μαζική αναβολή Προολυμπιακών τουρνουά διογκώνει σταθερά τον προβληματισμό.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει στη διάθεσή περισσότερους από 2 μήνες για να λάβει οριστικές αποφάσεις. Ως 26η Μαΐου θα πρέπει να έχει καταλήξει. Μέχρι τότε θα προκαλεί τον εκνευρισμό των αθλητών. Όπως της χρυσής ολυμπιονίκη Κατερίνας Στεφανίδη που καυτηρίασε τις παλινωδίες των ‘αθανάτων’.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα