To νοκ άουτ του UFC που έγινε viral – Πτώση 5 δευτερόλεπτα μετά

To νοκ άουτ του UFC που έγινε viral – Πτώση 5 δευτερόλεπτα μετά
Ο Έντσον Μπαρμπόζα δήλωσε πως δεν κατάλαβε ακριβώς πώς νίκησε τον Σέιν Μπούργκος, με τον τρόπο να γίνεται viral. @2021 UFC

Στο Toyota Center του Χιούστον συνέβη κάτι που δεν είχε προηγούμενο στο UFC: μαχητής τέθηκε νοκ άουτ, πέντε δευτερόλεπτα μετά το τελευταίο χτύπημα που δέχθηκε.

Στο UFC 262 βρέθηκαν στο οκτάγωνο του Toyota Center στο Χιούστον, ο 35χρονος Βραζιλιάνος Έντσον Μπαρμπόζα με τον 30χρονο Αμερικανό Σέιν Μπούργκος, για την κατηγορία featherweight. Αυτό που είδαν όσοι ήταν στο στάδιο, αλλά και οι εκατομμύρια τηλεθεατές που συντονίστηκαν από το σπίτι τους ήταν ‘το πιο περίεργο knockout της ιστορίας’. Ήταν τόσο περίεργο που δεν κατάφεραν να το εξηγήσουν οι σχολιαστές της συνάντησης.

Δείτε τι συνέβη.

Στον τρίτο γύρο του αγώνα, ο Μπαρμπόζα έφερε δυο διαδοχικά χτυπήματα στον Μπούργκος (το ένα στον κρόταφο), ο οποίος παρέμεινε όρθιος και συνέχισε να μάχεται. Πέντε δευτερόλεπτα άρχισε να παραπατάει και τελικά σωριάστηκε -σαν να ‘έκλεισε’ ο γενικός της λειτουργίας του σώματος του.

Ο Μπράιαν Σάτερερ, γιατρός που αναλύει στο YouTube τραυματισμούς αθλητών, σε όλα τα σπορ σχολίασε πως η καθυστερημένη αντίδραση του Μπούργκος αποδεικνύει πόσο ‘πονηρές’ είναι οι διασείσεις “καθώς δεν αντιδρούμε όλοι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο”. Διευκρίνισε και ότι ως διάσειση προσδιορίζεται το χτύπημα του εγκεφάλου στο εσωτερικό του κρανίου “ως αποτέλεσμα ξαφνικής πρόσκρουσης ή τραύματος, προκαλώντας διαδοχικά γεγονότα που μπορεί να οδηγήσουν στην απώλεια της συνείδησης. Τις περισσότερες φορές η αλυσιδωτή αντίδραση είναι πολύ γρήγορη. Οι μεγάλες καθυστερήσεις δεν είναι συνηθισμένες”.

Ο νικητής της μάχης ομολόγησε πως δεν κατάλαβε τι έγινε (“κατάλαβα ότι του είχα φέρει δυνατό χτύπημα -γιατί το ένιωσα-, αλλά άρχισε να τρέμει λίγα δευτερόλεπτα μετά“), πώς ακριβώς ‘τελείωσε’ τον αντίπαλο του. Έφυγε από τον αγώνα με 75.000 δολάρια μπόνους και μετρά δυο σερί νίκες, καθ’ οδόν για τη διεκδίκηση του τίτλου της κατηγορίας.

Ο Μπούργκος υποβλήθηκε σε εξετάσεις που δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό. Όπως είπε “θυμάμαι τα πάντα. Ήταν ένα περίεργο αίσθημα, σαν να διέκοπταν σιγά σιγά τη λειτουργία τους τα πόδια μου“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα